logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 09/09/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ -
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν έπειτα από τις επιταγές της τρόικας και των διασωστών μας, είναι κοινωνικά άδικα, νεοφιλελεύθερα και διαμορφώνουν συνθήκες κοινωνικής απορύθμισης και αστάθειας.

Η πρωτοφανής στόχευση της δημόσιας διοίκησης και των εργαζομένων από στελέχη της κυβέρνησης οδηγούν στην απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος δημόσιος τομέας.

Τη διαχρονική ευθύνη της δημόσιας διοίκησης είχαν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες που ευθύνονται για το πελατειακό κράτος και την έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Εσκεμμένα αποκρύπτεται το γεγονός ότι η γραφειοκρατία και η πολυνομία ταλαιπωρούν τον πολίτη και δημιουργούν προϋποθέσεις για διαφθορά και σπάτάλη δημόσιου χρήματος με ευθύνη των κυβερνήσεων.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια ενοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και αποδυνάμωσης της κοινωνικής αντίδρασης.

Με τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού η κυβέρνηση στρέφει μία ή περισσότερες επαγγελματικές ομάδες εναντίον μια άλλης, όπως συμβαίνει τελευταία με τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους με σκοπό την εκτόνωση της ανθρώπινης οργής και αγανάκτησης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ συρρικνώνεται το εισόδημα των εργαζομένων, καταργούνται ή υποβαθμίζονται υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυση μέσω της ευρηματικής επινόησης της εργασιακής εφεδρείας.

Παράλληλα το νέο ενιαίο μισθολόγιο με το πρόσχημα της μισθολογικής δικαιοσύνης θα οδηγήσει σε επιπλέον περικοπές των ήδη εξαθλιωμένων μισθών.

Η Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. εκπροσωπώντας εργαζόμενους με χαμηλές αμοιβές καταγγέλλει τα εξαγγελθέντα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής γιατί πιστεύει ότι είναι κοινωνικά άδικα και καταστροφικά για τους εργαζόμενους και τη χώρα.

Η Ομοσπονδία μας με γνώση και διάθεση διαλόγου πιστεύει στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, όταν γίνονται με σεβασμό στις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες. Μια πρώτη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. στις 10 Σεμπτέμβρη.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.