logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 10/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.) αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης με κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και υπηρεσίες την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

Ειδικότερα:

  • Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Υπουργείου και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Ηράκλειο.
  • Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Καμία εργασιακή εφεδρεία στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
  • Καμία μείωση των αποδοχών μας στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου
  • Τα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα “χαράτσια” να πληρώσουν εκείνοι του δημιούργησαν την κρίση
  • Αύξηση χρηματοδότησης μέσω των εθνικών (Π.Δ.Ε.) και ευρωπαϊκών (ΕΣΠΑ) κονδυλίων για τον πολιτισμό και τουρισμό
  • Η συγχώνευση και ενοποίηση υπηρεσιών στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση το πρόσχημα για μείωση θέσεων εργασίας αφού το ίδιο το ΥΠ.ΠΟ.Τ. δέχεται ότι υπάρχουν ανάγκες επιπλέον προσωπικού που ξεπερνά τις 2000 θέσεις.

Για τη χώρα μας, ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται για την υπέρβαση και αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Αγωνιζόμαστε και υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας σε τρόικα και κυβέρνηση απέναντι στα μέτρα που εξαθλιώνουν τούς εργαζόμενους και υποθηκεύουν την πολιτιστική μας περιουσία.

Δεδομένου ότι η χώρα πτωχεύει όταν ο πολιτισμός της χρεοκοπεί δίνουμε το αγωνιστικό παρόν για να μην επιτρέψουμε την απαξίωση και εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.