Καλώς 'Ηλθατε

Νέο Μισθολόγιο - Νέα Εξαθλίωση - 31-01-2012

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 31/01/2012

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΝΕΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου με την καταβολή του 1ου 15νθήμερου για τον Φεβρουάριο του 2012 επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς οι επισημάνσεις μας για δραστική μείωση των μισθολογικών αποδοχών επιβεβαιώθηκαν με τρόπο δραματικό και ανάλγητο εις βάρος του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι αποδοχές κυμάνθηκαν κάτω των 100 ευρώ λόγω των αναδρομικών μειώσεων από 1/11/2011 και των τακτικών κρατήσεων για στεγαστικά ή άλλου είδους δάνεια. Γίνεται δε αντιληπτό ότι οι επιπρόσθετες απώλειες λόγω των έκτακτων εισφορών τη στιγμή που το επίπεδο τιμών για βασικά είδη παραμένει σταθερό ή αυξάνεται, δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες επιβίωσης.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον έτσι όπως διαμορφώνεται πλέον, μπορούμε να μιλάμε όχι μόνο για φτωχοποίηση αλλά για εξαθλίωση και αδυναμία στοιχειώδους διαβίωσης.
Έτσι η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και η αδυναμία συνοχής της κοινωνίας είναι ζητήματα που χρήζουν ευρύτερης δυναμικής αντιμετώπισης και αναζήτησης πολιτικής λύσης.
Ο αντιλαϊκός μονόδρομος που επιβάλλουν οι δανειστές μας μαζί με την κυβερνητική πολιτική οδηγούν την κοινωνία σε μαρασμό που αδυνατεί να δώσει στους πολίτες ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.

Η διάσωση της χώρας δεν μπορεί να συμβεί με ένα (1) εκατομμύριο ανέργους, με βαλκανιοποίηση μισθών και εργασιακών σχέσεων, με ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, με τη διαφυγή των νέων στο εξωτερικό και με μισθωτούς και συνταξιούχους να έχουν απολέσει το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η διάσωση της χώρας πρωτίστως πρέπει να αφορά τη διάσωση των πολιτών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια ανθρώπινη και βιώσιμη κοινωνία.

Ζητάμε άμεσα την κατάργηση του νέου μισθολογίου που δημιουργεί μισθωτούς πένητες και καταστρέφει τις ζωές χιλιάδων οικογενειών.
Σε αυτή την κατεύθυνση έχει κατατεθεί πιλοτική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. προκειμένου να κριθεί η αντισυνταγματικότητα του νέου μισθολογίου.
Επίσης ζητάμε να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να διευκολύνει τους συναδέλφους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που έχουν στην κατοχή τους στεγαστικά ή άλλα δάνεια έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα ευνοϊκότερης διαχείρισης των χρεών.

Ήδη υπάρχει σχετική απόφαση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου οι συνάδελφοι μπορούν να ενημερωθούν από ΕΔΩ

Ενόψει των νέων επερχόμενων αντιλαϊκών μέτρων απαντάμε με αγώνες ρήξης και ανατροπής και δομούμε την αυριανή κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο, με όραμα και ελπίδα για το μέλλον.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.