Καλώς 'Ηλθατε

15-10-2012 - ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ - ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 15/10/2012
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ - ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,,
Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ., εξαρχής είχαμε εκφράσει, σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση, τη ριζική αντίθεσή μας στη συγχώνευση και μετατροπή του αυτοτελούς Υπουργείου μας σε Γραμματεία Πολιτισμού υπό το Υπουργείο Παιδείας.

Η πολιτική αυτή επιλογή είναι απαράδεκτη και υποβαθμίζει το ρόλο του Ελληνικού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ειδικότερα δε ο Πολιτισμός, που δεν έχει να κάνει μόνο με τη διάσωση, ανάδειξη, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.

Δυστυχώς, παρά την κατηγορηματική αντίθεσή μας, πρόσφατα υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, επισκέφτηκαν, εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ., αιφνιδιαστικά, την Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ., με σκοπό την καταγραφή του προσωπικού και την άμεση μεταφορά των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Η Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. και τα Σωματεία - Μέλη της αντέδρασαν άμεσα, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Κων/νο Τζαβάρα, με τη θέση του οποίου συμπλέουν οι απόψεις μας, σε ότι αφορά στην δομή και στην οργάνωση του Υπουργείου. Ταυτόχρονα, ενημερώσαμε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συναντώντας τον Γεν. Γραμματέα, κ. Κυριαζή.

Σε αυτές τις δύο συναντήσεις τονίσαμε ότι η αποκοπή του ΥΠ.ΠΟ. από τις παραπάνω διευθύνσεις (Οικονομικές, Διοικητικές) θα σημάνουν ουσιαστικά τη διάλυσή του και πως κάτι τέτοιο θα εγγράψει αρνητικό πρόσημο στις ήδη δυσχερείς συνθήκες εργασίας, αλλά και στην ίδια την υπάρχουσα διοικητική διαδικασία. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει τροχοπέδη αφενός μεν για την εξέλιξη δεκάδων έργων που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αφετέρου δε θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,,
Είναι σαφές, ότι εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού κατανοούμε, ότι η πολυδιάσπαση των υπηρεσιών σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια της Κ.Υ. προκαλεί διοικητική αρρυθμία με τεράστιο οικονομικό κόστος και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για την εξεύρεση ενός ενιαίου χώρου, που θα πληροί της προϋποθέσεις στέγασης του Υπουργείου.

Θα πρέπει, ωστόσο, σε αυτό το σημείο να τονιστεί, πως θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το «Ακροπόλ» -ιδιοκτησίας ΥΠ.ΠΟ.- παραμένει εγκαταλειμμένο και αναξιοποίητο εδώ και χρόνια.

Η Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και ζητά απ’ όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε εφόσον χρειαστεί να δώσουμε δυναμικά την απάντηση πως το ΥΠ.ΠΟ. ΔΕΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.