logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 15/02/2013
Αρ. Πρωτ: 070

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου μετά από αίτημά μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας και προέδρων πρωτοβάθμιων σωματείων (ΕΝΙΑΙΟΣ, ΠΕΥΦΑ, ΠΕΣΑ, Εργατοτεχνιτών, ΤΑΠΑ, ΔΕ Διοικητικών, ΠΕ Διοικητικών) με τον Υπουργό Πολιτισμού κο Κ. Τζαβάρα και τη Γεν. Γραμματέα κα Λ. Μενδώνη.

Καταστήσαμε για άλλη μια φορά με σαφήνεια τη θέση μας, πως οποιαδήποτε αλλαγή του οργανογράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού θα πρέπει να προκύψει με βάση τρεις κύριους άξονες: Αυτονομία του ΥΠΠΟ, Οργανόγραμμα λειτουργικό, Διασφάλιση των Οργανικών θέσεων και του συνόλου του έργου του ΥΠ.ΠΟ. Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία αποδέχτηκε πλήρως αυτές τις κομβικές αρχές μας και δεσμεύτηκε επιπλέον ότι το σύνολο των προτάσεων των υπηρεσιακών παραγόντων που επεξεργάζονται το Οργανόγραμμα θα ενισχύουν αυτούς τους άξονες. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το σχέδιο Οργανογράμματος που θα προκύψει θα τεθεί υπόψη των εργαζομένων για διαβούλευση.

Ιδιαίτερα στο φλέγον ζήτημα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και ο Αν. Υπουργός και η Γενική Γραμματέας υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι το σχέδιο του οργανογράμματος που εισηγήθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Υποστήριξης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Τέλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Βουλής η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κο Φ. Κουβέλη. Τέθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις μας για τα ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους εργαζόμενους και έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτές.

Ιδιαίτερα τονίστηκε από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το γεγονός ότι θα επανεξεταστεί το μοντέλο συνύπαρξης του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Παιδείας.

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν. Η ομοσπονδία μας παρακολουθεί, ενημερώνεται, συνεχίζει τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και δρα συστηματικά στην κατεύθυνση της προστασίας των οργανικών θέσεων των εργαζομένων και της επανασύστασης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν μένουμε σε ευχολόγια και υποσχέσεις. Στις σημερινές συνθήκες κανείς δεν μπορεί να χαϊδέψει τα αυτιά των εργαζομένων. Διεκδικούμε από την πολιτική ηγεσία την έμπρακτη εξυπηρέτηση των τριών βασικών αξόνων. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε άμεσα το σύνολο των προτάσεων όπως αυτό διαμορφώνεται από τους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση, ώστε να μην περάσει ούτε ένα μέτρο που θα αμφισβητεί τις θέσεις εργασίας και θα απαξιώνει το Δημόσιο Πολιτιστικό αγαθό σε βάρος των πολιτών και της χώρας.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.