logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 03/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για τη συνέντευξη της κας. Λίνας Μενδώνη.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έλαβε γνώση της πρόσφατης συνέντευξης της τέως Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, καθώς και του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Σ.Ε.Α. ως απάντηση στις απόψεις που εξέφρασε η κα. Μενδώνη.

Η δική μας πάγια τακτική είναι να μη σχολιάζουμε ποτέ δημόσια θέσεις και απόψεις πολιτικών προσώπων του Υπουργείου όταν αυτά δεν είναι εν’ ενεργεία, με εξαίρεση μόνο περιπτώσεις όπου θίγεται η τιμή και η υπόληψη των εργαζομένων. Κάτι που στη συνέντευξη της κας. Μενδώνη, κατά την άποψη μας, δεν συμβαίνει.

Σεβόμαστε, βέβαια, τη θέση του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων να έχει διαφορετική προσέγγιση και να σχολιάζει συνεντεύξεις, όπως αυτή της τέως Γενικής Γραμματέα. Ωστόσο δεν δεχόμαστε τη γενίκευση που επιχειρήθηκε μέσω του δελτίου τύπου του Σ.Ε.Α. που είχε προφανή σκοπό να θεωρηθεί η άποψη του συγκεκριμένου συλλόγου για την κα. Μενδώνη, ως καθολική άποψη των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. τόσο για την ίδια, όσο και για τα πεπραγμένα της θητείας της.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. γνωρίζουμε πολύ καλά ποια ήταν η εποχή που το έργο του Υπουργείου ήταν στην κορύφωση του και η λειτουργία του βελτιωνόταν προοδευτικά, σίγουρα πάντως δεν είναι η σημερινή.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.