Αθήνα, 25/05/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Άμεσες παρεμβάσεις και ενέργειες της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.»

Σε σειρά άμεσων και καίριων παρεμβάσεων προχώρησε την Πέμπτη 25 Μαΐου η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ για φλέγοντα ζητήματα του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Συγκεκριμένα με παρέμβαση της Ε.Ε. προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή που θα καθορίσει τα «περιγράμματα θέσεων και κλάδων του ΥΠ.ΠΟ.Α.», σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, να μετέχει εκπρόσωπος των εργαζομένων που θα ορίσει η Ομοσπονδία. Και αυτό γιατί διαπιστώθηκε, με έγγραφο που εγκαίρως είχε στα χέρια της η Ομοσπονδία, πως η πρόταση-εισήγηση που είχε καταθέσει η Γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, δεν εμφάνιζε το 90% των κλάδων και των θέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν καταστροφικό για το ΥΠ.ΠΟ.Α. καθώς τυχόν αποδοχή και εφαρμογή αυτής της πρότασης-εισήγησης θα επέφερε την οριστική διάλυση του Υπουργείου.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αφού συναντήθηκε και με τους συναδέλφους που μετέχουν στη συγκεκριμένη επιτροπή και μετά την αποδοχή του αιτήματος της από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα ορίσει εκπρόσωπό των εργαζομένων στην επιτροπή, ο οποίος σε συνεργασία με τους συναδέλφους, μέλη της επιτροπής, θα διασφαλίσει το σύνολο των κλάδων και των θέσεων στα νέα περιγράμματα.

Ταυτόχρονα, με αφορμή το ζήτημα που ενέκυψε με δύο συναδέλφους αρχαιολόγους που διατέθηκαν να προσφέρουν έργο, πέρα από την Ε.Φ. Ιωαννίνων όπου ανήκουν και στην Ε.Φ. Άρτας, ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αφού τονίσαμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη μετακίνηση προσωπικού εκτός νομού, ζητήσαμε να γίνει άμεσα ανάκληση της εντολής και σε συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου της κας. Κονιόρδου προτείναμε το πρόβλημα να λυθεί με την άμεση προκήρυξη πρόσληψης 2 μονίμων αρχαιολόγων για την Ε.Φ. Άρτας.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ παρακολουθεί και παρεμβαίνει καθημερινά στα ζητήματα που χρήζουν άμεσες ενέργειες από μέρους του συνδικάτου. Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρχει άμεση ενημέρωση. Σας καλούμε να βρίσκετε σε διαρκή ετοιμότητα.