logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 08/12/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καλεί όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τη συμμετοχή και της Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Οι εργαζόμενοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τα δικαιώματα μας και την αξιοπρέπειά μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που συνεχίζει τις αντεργατικές και αντιλαϊκές της ενέργειες που επιτάσσουν τα μνημόνια, φέρνοντας, πέραν όλων των άλλων, για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι θα σηκώσουμε όλα τα βάρη, οδηγώντας μας ακόμη πιο κοντά στην εξαθλίωση.

Συμμετέχουμε στην Απεργία ενισχύοντας το απεργιακό πλαίσιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και απαιτούμε:

  1.  Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
  2. Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
  3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., αγωνιζόμαστε πάντα διεκδικώντας λύσεις και για τα φλέγοντα ζητήματα του Υπουργείου μας που παραμένουν ανοιχτά και τα οποία συνοψίζονται στις αποφάσεις των οργάνων της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις οποίες ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να προκηρυχθούν αμέσως οι 200 θέσεις Μονίμων Αρχαιοφυλάκων, κατόπιν αιτήματος της Π.Ε.Υ.Φ.Α.
  2. Να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός για τις 33 θέσεις Αρχαιολόγων καθώς και όλων των υπόλοιπων μόνιμων θέσεων προσωπικού στα Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου.
  3. Να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις για τους συναδέλφους με τα «ένδικα μέσα» με ειδικότητες: Αρχαιοφυλάκων, Εργατοτεχνιτών, Αρχαιολόγων, Συντηρητών, Διοικητικών σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά το νέο Οργανισμό του ΥΠ.ΠΟ.Α., απαιτούμε με βάση την τελευταία απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Συμμετέχουμε Καθολικά. Αποφασιστικά, Αγωνιστικά. Στέλνουμε παντού το μήνυμα μας. Όλες και Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί και σε όλη την Ελλάδα, όπου πραγματοποιούν απεργιακές εκδηλώσεις τα τοπικά τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.