logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 17/07/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την επίθεση με χημικά στο υπουργείο Οικονομικών και για τις «εξαγγελίες» του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καταγγέλλει την «κυβέρνηση της Αριστεράς» που για ακόμη μία φορά φανέρωσε το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επίθεση με γκλοπς και χημικά δέχθηκαν το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουλίου, μαζί με άλλους εργαζόμενους, τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τζανάκης και Αναστασία Σπεντζάρη, αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και γεν. γραμματέας του Πανελλήνιου Σωματείου Εργατοτεχνιτών ΥΠ.ΠΟ.Α. αντίστοιχα.

Οι συνάδελφοι βιώσαν στο πετσί τους την αστυνομική βία ενώ ανέμεναν τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, να τους δεχθεί για το ζήτημα του Επιδόματος Βαρέας και Ανθυγιεινής Εργασίας. Μάλιστα, η συνάδελφος Αναστασία Σπεντζάρη χρειάστηκε, μετά την επίθεση, την παροχή ιατρική βοήθειας.

Ταυτόχρονα, ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. πληροφορηθήκαμε και τα όσα δήλωσε σε γεύμα που παρέθεσε σε -συγκεκριμένους- ρεπόρτερ του ΥΠ.ΠΟ.Α. ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας- ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αν κλείσουν συνδικαλιστές την Ακρόπολη μέσα στο καλοκαίρι, θα τους πετάξω έξω».
Η απάντηση μας είναι πως τον περιμένουμε και αυτόν να έρθει να μας διώξει!

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι είμαστε μόνοι μας απέναντι σ’ ένα πολιτικό σύστημα που μας θέλει άβουλα και υπάκουα όντα.
Πλανώνται πλάνην οικτράν αν πιστεύουν ότι μπορούν να το πετύχουν.
Εμείς, το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠ.ΠΟ.Α. είμαστε αποφασισμένοι να τους δείξουμε στην πράξη πως οι εργαζόμενοι ξέρουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και ξέρουν να κερδίζουν τις μάχες που δίνουνε.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.