logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 02/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY

  Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του ΥΠΠΟΑ δημιούργημα των ίδιων των εργαζομένων που η απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ευτέλισε, κατασυκοφάντησε, απαξίωσε και τέλος το άφησε χωρίς χρήματα και με εκκρεμείς υποχρεώσεις ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ μπαίνει πλέον σε καθεστώς εκκαθάρισης .

  Τονίζουμε πως χωρίς την πίεση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και την υπεύθυνη απόφαση της νέας Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ οι εργαζόμενοι θα ήταν ακόμα απλήρωτοι , η αποπληρωμή των κατασκηνώσεων στον αέρα, τα τροφεία των παιδιών του παιδικού σταθμού καθώς και η προμήθεια καυσίμων για κίνηση και θέρμανση θα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

  Με καθαρή θέση θα οδηγηθούμε στη νέα αρχή κατοχυρώνοντας πλέον τον κοινωνικό μισθό των εργαζομένων. Όσο χρόνο θα διαρκέσει η εκκαθάριση με απαίτησή μας δε θα υπάρχει κανείς συνδικαλιστής σε θέση ευθύνης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Με παρέμβαση της Ομοσπονδίας διασφαλίζεται:

  Α) Η παροχή βοηθήματος στους Υπαλλήλους του ΥΠΠΟΑ σε όλη την Ελλάδα που είναι γονείς και το παιδί τους πάει σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και δεν καλύπτεται από δημοτικό παιδικό σταθμό.

  Β) Η απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας

  Γ) Κάθε είδους Τακτική ή Έκτακτη επιχορήγηση προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

  H ΠΟΕ-ΥΠΠΟ με συντριπτική πλειοψηφία αποδέχεται τη συγκεκριμένη ρύθμιση και παράλληλα προωθεί τη διαδικασία για τη διαμόρφωση και σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης που θα περιέχει ένα νέο φορέα που θα λειτουργεί όπως πάντα υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους εργαζόμενους στο επικείμενο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ .

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.