logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 19/12/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες/οι

Το Προεδρείο της Ε.Ε και του Γ.Σ της ΠΟΕ_ΥΠΠΟ  παρευρέθηκε σύσσωμο και πραγματοποίησε παράσταση στη Συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Τετάρτης 18.12.2019.

Παραμείναμε έως τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις που δημοκρατικά και με πλειοψηφία αποφασίστηκαν στην συνεδρία της Ε.Ε της Τρίτης 17.12.2019.

Η παράστασή μας στο Κ.Α.Σ όπως εκφράστηκε από τις Τοποθετήσεις του Προέδρου της Ε.Ε Γιάννη Τσακοπιάκου και του Γ. Γραμματέα Γρηγόρη Βαφειάδη ήταν η εξής:

Η  Διοίκηση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ εκφράζει μέσω των συσχετισμών και των πλειοψηφιών που αποτυπώθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο ,πάνω από το 75% των Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ.

Η Θέση μας είναι ότι σαν εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού αγωνιζόμαστε για την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του σύγχρονου Πολιτιστικού Αποθέματος, ταυτόχρονα τοποθετούμαστε υπέρ των έργων πνοής όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σεβόμαστε και τιμούμε τα κορυφαία θεσμικά όργανα στο ΥΠΠΟΑ ΚΑΣ-ΚΣΝΜ-ΣΥΜΒ. ΜΟΥΣΕΙΩΝ. Αναγνωρίζουμε την προσφορά και τη σημασία τους στο παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον. Δεν κάνουμε διακρίσεις ανάλογα με την σύνθεση ή τις αποφάσεις τους. Δεν υπαγορεύουμε σε κανένα μέλος τι θα ψηφίσει και δεν λοιδορούμε κανένα μέλος για το τι ψηφίζει.

Αντιδρούμε όταν οι Αρχαιότητες εργαλειοποιούνται και χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικές, μικροκομματικές και μικροσυνδικαλιστικές  επιδιώξεις. Δεν απειλήσαμε ούτε εκβιάσαμε  ποτέ κανένα μέλος των Συμβουλίων αντίθετα με τη χθεσινή μας παρέμβαση προασπίσαμε την ανεξαρτησία των οργάνων και των μελών του και δηλώσαμε έτοιμοι να προασπίζουμε τα μέλη του απέναντι στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό για ποινικές ευθύνες ανάλογα με την ψήφο τους. Εμείς ρωτήσαμε εάν η προηγούμενη λύση συνοδεύονταν από υπογεγραμμένα σχέδια και τα ανάλογα τεύχη.

Απάντηση δεν πήραμε. Η χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ για τις Αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζέλου είναι σεβαστή από μας τόσο για τις απόψεις που πλειοψήφησαν ,τόσο και για αυτές  που μειοψήφησαν.

 Η Ε.Ε της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ θα συνεχίσει να δηλώνει το παρόν στα κορυφαία Θεσμικά όργανα, αλλά και όπου χρειαστεί  όποτε και όταν το  κρίνει  σκόπιμο προκειμένου να υπερασπίζει το Δημόσιο Συμφέρον, το κοινωνικό Σύνολο, την Πολιτιστική κληρονομιά και τους Εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ.

 

         Για την ΕΕ της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ

             Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν.Γραμματέας

      ΓιάννηςΤσακοπιάκος                           Γρηγόρης Βαφειάδης