logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 10/02/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η πίτα φιάσκο του Ενιαίου Συλλόγου φανέρωσε τη διαφορά κόσμων που μας χωρίζει»

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., με το αδιαπραγμάτευτο δημοκρατικό αίσθημα που μας διέπει, επιθυμούμε όλες οι εκδηλώσεις των πρωτοβαθμίων Σωματείων και Συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη μας να στέφονται με επιτυχία.

Το ίδιο φυσικά ίσχυε από μέρους μας και για την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής Στερεάς και Νήσων, παρότι οι δύο παρατάξεις που έχουν «συνασπιστεί» στο σχηματισμό προεδρείου έχουν πραξικοπηματικά καταλύσει τη βούληση των μελών του συλλόγου, όπως αυτή είχε δημοκρατικά εκφραστεί στις τελευταίες εκλογές του. Και αυτό γιατί , όπως είναι γνωστό, οι παρατάξεις ΑΡΜΕ και ΕΑΚ απέκλεισαν με μεθόδους, που παραπέμπουν σε σκοτεινές για τη δημοκρατία και τον συνδικαλισμό εποχές, από το προεδρείο την παράταξη της ΔΗ.ΣΥ.Π., η οποία είχε λάβει την πρώτη θέση σε ψήφους.

Παρόλα τα παραπάνω ευελπιστούσαμε πως τουλάχιστον μια γιορτή, όπως είναι η κοπή της πίτας, δεν θα χρησιμοποιούνταν για δημιουργία εντυπώσεων, μέσω του γνωστού καλλιτέχνη με συγκεκριμένη προέλευση, ο οποίος θα μπορούσε να εκφράσει την «αριστοφανικότητά» του στο χώρο του και όχι στο Αμφιθέατρο του ΥΠ.ΠΟ.Α που βρέθηκε καλεσμένος.

Εκτός, βέβαια, εάν το «σόου» δόθηκε μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η γνωστή σε όλους μας πια «καρικατούρα» του ΥΠ.ΠΟ.Α., που πάνω στη μεγάλη της χαρά καλούσε ανεπιτυχώς τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην «παράσταση» που ετοίμασε και η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Ένα φιάσκο που δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για το Υπουργείο Πολιτισμού με απόλυτη ευθύνη της γνωστής «γκρούπας» που το μόνο που μπορούσε να «προσφέρει» στους εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. ήταν η συγκεκριμένη παρωδία.

Με την παρωδία τους ωστόσο, καταφέρανε να αναδείξουν την τεράστια διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις παρατάξεις. Μια διαφορά που παραπέμπει σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Το δικό τους και το δικό μας. Τον κόσμο της συκοφαντίας που εκφράζουν αυτοί και τον κόσμο της δημοκρατίας που εκφράζουμε εμείς.

Έναν κόσμο που επιβραβεύτηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. από τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Α με το συντριπτικό 75% που κατέλαβαν οι παρατάξεις που διοικούν την Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ (ΔΗ.ΣΥ.Π και Δ.Α.Κ.Ε). Ποσοστό που έδωσε την πλέον καθαρή απάντηση στους «γκεμπελιστές» που δημιούργησαν τοξικό κλίμα διώξεων τα τελευταία χρόνια απέναντι στο δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Τέλος, τη διαφορά των δύο κόσμων που μας χωρίζει την πιστοποίησε και η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ και πραγματικά απόλαυσαν εκατοντάδες συνάδελφοι που παραβρέθηκαν. Το ίδιο θα γίνει και στις 22 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.Α., που διοργανώνει η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. Μια εκδήλωση που θα αξίζει στα παιδιά μας και η οποία θα καταδεικνύει το πνεύμα πραγματικής προσφοράς στους συναδέλφους, όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς ως Συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το Γραφείο Τύπου της

Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.