Καλώς 'Ηλθατε

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 12 & 13-10-2011

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 07/10/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Διανύουμε μια χρονική περίοδο ανατροπών και μεγάλων αλλαγών στην εργασία, στην κοινωνία και στην οικονομική προοπτική με δεδομένα την ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Οι περικοπές μισθών, οι έκτακτες εισφορές, η αύξηση άμεσης και έμμεσης φορολόγησης, οι δυσμενείς ασφαλιστικοί και συνταξιοδοτικοί όροι, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις δημιουργούν ένα περιβάλλον εξαθλίωσης και ανέχειας για τον κόσμο της εργασίας.

Η πρωτοφανής στόχευση και απαξίωση του δημόσιου τομέα με την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για απολύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών που σκοπό έχουν την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας λειτουργίας. Η αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, δεν γίνεται με εργασιακές εφεδρείες και απολύσεις αλλά με την υλοποίηση σύγχρονου μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα στηρίζεται στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στην παραγωγή ποιοτικών υπηρεσιών και θα εξυπηρετεί τους πολίτες και γενικά της ανάγκες της κοινωνίας.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η συνεχιζόμενη υποχρηματοδήτηση των υπηρεσιών, οι ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με τη δαμόκλειο σπάθη της εργασιακής εφεδρείας για εργαζόμενους με πολύχρονη και εξειδικευμένη εργασιακή εμπειρία δημιουργεί συνθήκες απορρύθμισης και αβεβαιότητας.

Για τη χώρα μας, ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται για την υπέρβαση και αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι λαοί πτωχεύουν όταν ο πολιτισμός εγκαταλείπεται και ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με βαθιά αίσθηση ευθύνης και προσφοράς, έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε στη συνεχιζόμενη πολιτιστική κρίση και υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αγωνιζόμαστε και υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας σε τρόικα και κυβέρνηση απέναντι στα μέτρα που εξαθλιώνουν τούς εργαζόμενους και υποθηκεύουν την πολιτιστική μας περιουσία.

Δυναμικά αντιδρούμε και απαιτούμε:

Στο πλαίσιο των παραπάνω διεκδικήσεων το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. που συνεδρίασε στις 4/10/2011 αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης με κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ. την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 αντίστοιχα, καταθέτοντας τη συμβολή των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού στους εργαζόμενους της χώρας μας.

Ειδικότερα:
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συγκέντρωση των εργαζομένων στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Ηράκλειο.

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συμβολική συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης.

Δεδομένου, ότι η χώρα πτωχεύει όταν ο πολιτισμός της χρεοκοπεί δίνουμε το αγωνιστικό παρόν για να μην επιτρέψουμε την απαξίωση και εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ.