logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 4/02/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η Ε.Ε. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, υλοποιώντας την απόφαση του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, για ενημερωτικές επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, συναντήθηκε με την βουλευτή και υπεύθυνη για θέματα παιδείας και πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ κα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Γ.Γ.Π. κα Λίνα Μενδώνη, καθώς και ο πρόεδρος των Π.Ε Διοικητικών.

Από τη πλευρά μας καταθέσαμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στο λάθος της κυβέρνησης να συγχωνεύσει το Υπουργείο Παιδείας με το Υπουργείο Πολιτισμού. Αναλύσαμε τις αδυναμίες αυτής της επιλογής σε δύο βασικές κατευθύνσεις. Από τη μια της συμβολικής και ουσιαστικής απαξίωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας ως υπέρτατα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και από την άλλη την υποχρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων και την εξαφάνιση των εσόδων στην τεράστια χοάνη του Υπ. Παιδείας. Εξηγήσαμε πως με αυτοτελές το ΥΠΠΟ και με γόνιμο διάλογο με τους εργαζόμενους και την ΠΟΕ ΥΠΠΟ για έναν σύγχρονο Οργανισμό, είναι δυνατή η ανασύνταξη του Υπουργείου μας σε αναπτυξιακά πρότυπα με άξονες τις δράσεις για την πολιτιστική προώθηση της χώρας και το σεβασμό στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Παράλληλα εκφράσαμε την ανησυχία μας για το μέρος σχεδίου οργανισμού που διέρρευσε προσφάτως και αφορά την διάχυση των Οικονομικών και Διοικητικών μας υπηρεσιών με αυτές του Υπ. Παιδείας υποβιβάζοντάς τες σε επίπεδο τμήματος. Τονίσαμε ότι αν αυτές είναι οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας τότε το αρχικό λάθος της κυβέρνησης επιτείνεται.

Η κα Χριστοφιλοπούλου στο μείζον και πρωταρχικό θέμα της πλήρους αυτονόμησης του ΥΠΠΟ, παρουσιάστηκε δεχτική στις αιτιάσεις και τα επιχειρήματά μας. Ωστόσο, η συζήτηση θα συνεχιστεί όταν θα παρουσιαστεί το πλήρες Οργανόγραμμα όπου και θα αποσαφηνιστούν και θα αναδειχθούν οι αδυναμίες και οι αστοχίες της κυβερνητικής επιλογής για συγχώνευση.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα κάνει παρέμβαση στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αυτοτέλεια των Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου μας ώστε να αποφευχθεί η πλήρης διασπορά και εξαφάνιση μέσα στο ογκώδες Υπουργείο Παιδείας.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. θα συνεχίσει τις επαφές της σταθερά προσηλωμένη στις θέσεις της και με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων σε ένα θέμα που άπτεται στις βασικές αρχές κάθε αναπτυξιακής πολιτικής και αποτελεί εκτός από δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, υψηλή εξαγώγιμη πνευματική και αισθητική αξία.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.