logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 07/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013»

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση της Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα. Στη συνάντηση αυτή μας γνωστοποιήθηκε, ότι, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης επί του σχεδίου οργανισμού λειτουργίας του ΥΠ.ΠΟ., το οποίο αποτελεί ταφόπλακα για τον Πολιτισμό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των συναδέλφων, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου και αποφασίστηκε μαζικά η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμό.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έργο του οποίου είναι το οργανόγραμμα -έκτρωμα με αίτημα την άμεση απόσυρσή του.

Ταυτόχρονα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.) και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία προκηρύσσουν 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, με κλειστές τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ., τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Χώρας.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να βρίσκονται από τις 8 το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο του ΥΠ.ΠΟ. σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Ο Οργανισμός, που θάβει δια παντός τον Ελληνικό Πολιτισμό, θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ. με ενότητα και αποφασιστικότητα θα τον αποσύρουμε.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ.