Καλώς 'Ηλθατε

kataggelia

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

 Αθήνα 10/01/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Συναδέλφισσες-οι,

πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 η συνάντηση της ΠΟΕ ΥΠΠΟ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, που με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας αναβλήθηκε και δεν έγινε στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

 Η ΠΟΕ ΥΠΠΟ στην συνάντηση έθεσε τα εξής:

 -Α) την επίλυση του ζητήματος των απολύσεων εργαζομένων (Αρχαιοφύλακες, Εργατοτεχνίτες, Συντηρητές), χωρίς φυσικά να πάρει  καμία  δέσμευση ως συνήθως από την πολιτική ηγεσία, αφήνοντας σε «μετέωρο βήμα» τα δήθεν αριστερά τους αντανακλαστικά.

-Β) το σχέδιο του νέου Οργανισμού του ΤΑΠΑ, που ενώ παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία στο Δ.Σ του ΤΑΠΑ στις 8 Ιανουαρίου 2019, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση των εργαζομένων παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού.

Οι συνεχείς αναβολές εδώ και 1 χρόνο και η άρνηση από μέρους του Υφυπουργού για ενημέρωση δημιουργούν εύλογα την πεποίθηση ότι η νομοθετική  πράξη που προετοιμάζεται θα έχει ως αποτέλεσμα τις παραχωρήσεις σε ημέτερα οικονομικά συμφέροντα με απευθείας αναθέσεις.

 -Γ) τέλος, το τεράστιο πολιτικό και Εθνικό θέμα που η ΠΟΕ ΥΠΠΟ έθεσε με απεργιακές κινητοποιήσεις και αφορά τον μακρύ κατάλογο παραχωρήσεων Μνημείων στο Υπερταμείο. Παρά τις δεσμεύσεις σε προηγούμενη συνάντηση για κοινοποίηση στους εργαζόμενους πολίτες του ΥΠΠΟ-Α του καταλόγου, πριν  δημοσιοποιηθεί, όχι μόνο δεν δόθηκε αλλά έκριναν περιττό να ενημερωθούν οι πολίτες εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ-Α που ανέδειξαν το θέμα όταν η πολιτική ηγεσία δεν γνώριζε καν ότι παρέδωσαν στο βωμό των Μνημονίων.

Αυτές οι συμπεριφορές, δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα αλλά πρόκειται για συγκεκριμένη ενιαία πολιτική που πρέπει επιμελώς να κρύβεται από τους πολίτες για να μπορέσει να προχωρήσει (βλέπε αναλυτική ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ στις 08-01-19 για το ίδιο θέμα).

Εμείς ως πολίτες και εργαζόμενοι είμαστε παρόντες και θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

- Καταγγέλλουμε το γεγονός και προχωράμε άμεσα σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους ανά την Ελλάδα σε λήψη ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να παραδοθεί με νόμιμο τρόπο η λίστα αυτή.

- Συγκαλούμε άμεσα το Γ. Σ. της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ με όλα τα σωματεία για να τοποθετηθούν όλοι για συνδικαλιστική δράση.

 

η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.