Καλώς 'Ηλθατε

Παρέμβαση στο ΣΤΕ

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 11/01/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και την παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια, όπου θα συζητηθεί στις 1-2-2019, ανοίγουν νέα δεδομένα, στην διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, τα οποία καταργήθηκαν για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με τις διατάξεις του ν. 4093/2012, αφού πλέον θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός, ότι στις μέχρι σήμερα αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν και δέχτηκε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, που προέβησαν σε διάφορες περικοπές αποδοχών προσωπικού του Δημοσίου αλλά και συνταξιούχων, τελικώς αποφάσισε να δώσει περιορισμένη αναδρομικότητα στις αποφάσεις του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, ότι μόνο όσοι είχαν ασκήσει αγωγές πριν την έκδοση των αποφάσεων της Ολομελείας δικαιούνται τελικώς να λάβουν πίσω τα χρήματα, που τους οφείλονται.

Με το δεδομένο αυτό, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ, όπως πάντοτε πρωτοπορώντας στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, που έπληξαν τους συναδέλφους όλα αυτά τα έτη αποφάσισε:

            1] Ανέθεσε στο Δικηγορικό Γραφείο της Μαρίας Μαγδαληνής Τσίπρα  να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άσκηση παρέμβασης ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 1-2-2019, όπου θα κριθεί το θέμα των αναδρομικών. Η παρουσία της Ομοσπονδίας και η ανάπτυξη και των δικών μας θέσεων στην ως άνω εκδίκαση είναι κρίσιμη για την υποστήριξη ενός σημαντικού αιτήματος, που αφορά όλους τους συναδέλφους μας.

            2] Καλούνται όλοι οι Σύλλογοι μέλη της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, να διευκολύνουν τους συναδέλφους προκειμένου να προβούν σε άσκηση αγωγών εις βάρος του Δημοσίου ζητώντας να τους καταβληθούν αναδρομικά τα δώρα και τα επιδόματα των τελευταίων δύο ετών. Είναι κρίσιμο να υποβληθούν το ταχύτερο δυνατό οι αγωγές όλων των συναδέλφων προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις ακόμα και σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της υποθέσεως στην Ολομέλεια.

.

η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.