logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 11/02/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. απαντά για το ζήτημα της εκκαθάρισης του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.»

Ως Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. ,με αφορμή την ανακοίνωση-μνημείο που εξέδωσε το προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής του ΥΠ.ΠΟ.Α. για τα ζητήματα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, αισθανόμαστε πως «οι εμπρηστές γυρεύουν τα ρέστα από τους πυροσβέστες».

Έρχονται, δηλαδή, αυτοί που φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο , δια της σπίλωσης, του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ., να κατηγορήσουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α που εκ των πραγμάτων οδήγησε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας στη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Είναι αυτοί που την τελευταία τετραετία έκαναν ό,τι κυριολεκτικά μπορούσαν, σε συνεργασία με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και μιντιακά συστήματα, για να απαξιωθεί πλήρως η κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α και να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη ως το «αμαρτωλό» Ταμείο. Κάτι που εξάλλου αποτελούσε και τον στόχο τους.

Είναι οι ίδιοι που καλομάθανε τα τελευταία 2,5 χρόνια να «λειτουργούν» το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. κατά το δοκούν και να «φτιάχνουν τα πράγματα», όπως τους βόλευε, μέσω των «διορισμένων» τους στο Δ.Σ και των «προθύμων» τους στη διεύθυνση. Δυστυχώς, για τα «παιδιά της γκρούπας», που κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση του Ενιαίου, αυτό το πανηγύρι έλαβε τέλος.

Η εκκαθάριση του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. θα προχωρήσει, ο εκκαθαριστής επιλέχθηκε αξιοκρατικά (αν τους λέει κάτι η λέξη) και η επιλογή του στοιχειοθετήθηκε πλήρως στο Φ.Ε.Κ της τοποθέτησης του, ενώ η Κ.Υ.Α που εκδόθηκε είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορεί να περατώσει το έργο του.

Σχετικά δε με την αγωνία των «εμπρηστών του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ» για την τύχη των υποθέσεων που έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη τους κάνουμε σαφές πως η «συγκάλυψη» θα ήταν δική τους ευχή και όχι δική μας. Εμείς θα φτάσουμε τις υποθέσεις μέχρι τέλους ώστε η αλήθεια να λάμψει και στη συνέχεια οι συκοφάντες και οι καθ’ έξιν σκευωροί να βρεθούν εκεί που τους αξίζει.

Σε ό,τι δε αφορά στο όψιμο ενδιαφέρον των συντακτών της ανακοίνωσης για την τύχη των εργαζομένων στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. να τους ρωτήσουμε ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν δημόσια λόγο για αντισυνταγματικότητα της μεταφοράς των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. δημιουργώντας εντυπώσεις; Να τους ρωτήσουμε ακόμη ποιος ήταν ο υφυπουργός που ενώ τη μία ομάδα εργαζομένων (Νέο Μουσείο Ακρόπολης) που περιλαμβανόταν στο Ν. 4598/2019 φρόντισε να την κατατάξει σε προσωποπαγείς θέσεις εντός μηνός, την άλλη ομάδα –τους εργαζόμενους στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.- τους έστειλε στο Α.Σ.Ε.Π για έλεγχο και κρίση συνταγματικότητας; Να ρωτήσουμε «τα παιδιά της γκρούπας» ποιοι ήθελαν να έχουν όμηρους τους συνάδελφους στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. για να τους τάζουν άλλα προεκλογικά και να τους ρίξουν τελικά στον καιάδα μετεκλογικά;

Οι εργαζόμενοι στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν δίπλα τους από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν να εργάζονται στον φορέα, γνωρίζουν πολύ καλά με ποια διοίκηση του Ταμείου ένιωθαν ασφάλεια για την εργασία τους και την καταβολή του μισθού τους και με ποια διοίκηση έμειναν απλήρωτοι και ανασφαλείς, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών υπέστησαν και μπούλινγκ από την «εκλεκτή» της «γκρούπας» στη διεύθυνση του Ταμείου, κάτι που εξάλλου έχει καταγγελθεί. Οι εργαζόμενοι στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ ως εκ τούτου ξέρουν ποιους μπορούν να εμπιστεύονται και ποιους όχι.

Εν κατακλείδι, η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. ενημερώνει τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους που βιώνουν την απώλεια της κατάκτησης του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. πως ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση μας για την επανάκτηση των χαμένων, εξαιτίας των συκοφαντών και σκευωρών, δικαιωμάτων μας σύντομα θα γίνει πράξη. Ενημερώνουμε, τέλος, και τα «παιδιά της γκρούπας», όπως και τους συνοδοιπόρους τους, πως σύντομα θα βρεθούν και αυτοί εκεί που τους αρμόζει.
Στη δικαιοσύνη!

Για την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Το Γραφείο Τύπου