logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 13/03/2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας»

Το προεδρείο της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. πραγματοποίησε σήμερα 13 Μαρτίου 2020 έκτακτη συνάντηση κατόπιν προσκλήσεως από την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, με θέμα τη λειτουργία των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας.

Μας είχαν ζητηθεί από την κυρία Υπουργό στοιχεία, για το προσωπικό στους Αρχαιολογικούς Χώρους και στα Μουσεία.

Η Υπουργός Πολιτισμού, κατανόησε όλα όσα της εκτέθηκαν και με αίσθημα ευθύνης έκανε δεκτή την πρότασή μας αποφασίζοντας την αναστολή της λειτουργίας των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2020.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠ.ΠΟ.Α., με απόλυτη συναίσθηση των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, χειρίζεται με υπευθυνότητα τα ζητήματα που δημιουργούνται εν τη γενέσει τους, προς όφελος των εργαζομένων και των μνημείων της χώρας μας.
Απέναντι, στις φωνές του λαϊκισμού και του πανικού, εμείς παραμένουμε σταθεροί και αποτελεσματικοί, προκειμένου το Υπουργείο Πολιτισμού και οι εργαζόμενοι του να συνεχίσουν να προσφέρουν με τον ίδιο ζήλο τις υπηρεσίες τους, ώστε να βγούμε, το συντομότερο δυνατό από αυτή την πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.