Καλώς 'Ηλθατε

Πρωτομαγιά 2020

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

 

Αθήνα, 30 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Το μήνυμα της Π.Ο.Ε- ΥΠ.ΠΟ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η φετινή επέτειος του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει όλους εμάς τους εργαζόμενους μέσα στην πρωτοφανή κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτή τη συνθήκη γίνεται περισσότερο από ποτέ  αντιληπτός ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων ως  κυρίαρχου φορέα πάλης απέναντι σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης ή περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την περίοδο που διανύουμε διεκδικούμε ως συνδικαλιστικό κίνημα, με κάθε δυνατό μέσο, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και την δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά στο Σικάγο του 1886 αποτελεί πυξίδα  για τους αγώνες μας,αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής στους νεκρούς αγωνιζόμενους εργάτες που πάλευαν για τη θέσπιση του 8ώρου και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο για τις μελλοντικές γενιές εργαζομένων.

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. στο πλαίσιο των αποφάσεων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ θα τιμήσει την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αυστηρά υπόψη της τα μέτρα για  την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η συγκυρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, κάθε άλλο παρά αλλοιώνει την αξία του διαχρονικού μηνύματος της ημέρας.

Οι αγώνες μας συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι θα νικήσουμε!

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ