Καλώς 'Ηλθατε

Δελτίο Τύπου - 11-05-2020

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 11/05/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η απάντηση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. στην προαναγγελία νέας μήνυσης από πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.»

Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσαν, ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., οι νέες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναδάκη και Κώστα Στρατή, για την πρόθεσή τους να καταθέσουν νέα μηνυτήρια αναφορά για θέμα του υπό εκκαθάριση Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε ο βουλευτής Επικρατείας, κ. Βερναδάκης, και ο αποσπασμένος υπάλληλος στο γραφείο του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, κ. Στρατής, θα στραφούν αυτή τη φορά εναντίον του εκκαθαριστή του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. γιατί ενέκρινε την αποπληρωμή πολιτιστικής ημερίδας των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Ο λόγος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο, είναι πως η ενέργεια αυτή είναι παράνομη, γιατί με βάση το πόρισμα του Γ.Λ.Κ. είναι εκτός σκοπών του Ταμείου. Με αυτή τη λογική ο κ. Στρατής θα πρέπει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και εναντίον του Αριστείδη Μπαλτά, του οποίου ήταν διευθυντής (όπως ταυτόχρονα ήταν και μέλος στο Δ.Σ του Τ.Α.Π.Α με τα «μαϊμού τιμολόγια»). Και αυτό γιατί επί υπουργίας του ο Αριστείδης Μπαλτάς αποδέχθηκε την χρηματοδότηση του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, αφού ουδέποτε έστειλε έγγραφο για μη πληρωμή του. Αλλά και πέραν αυτού, από το βήμα του Συνέδριου, χαιρέτησε τις εργασίες του, μιλώντας ταυτόχρονα με θερμά λόγια για την Ομοσπονδία, συμφωνώντας απολύτως με το πλαίσιο δράσης που τότε είχε αναπτύξει ο πρόεδρός της στην εισήγησή του.

Με την ίδια πάντα λογική, οι κκ. Βερναδάκης και Στρατής, θα πρέπει να καταθέσουν μηνύσεις και εναντίον των μελών που η κυβέρνηση τους τοποθέτησε - πολιτικά - στη διοίκηση του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. το 2017. Και αυτό γιατί με τις πρώτες τους ενέργειες ως Δ.Σ «έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» το εν λόγω πόρισμα, αφού γνώριζαν ότι ήταν μεθοδευμένο και με συγκεκριμένη στόχευση, και ξεπερνώντας το έλαβαν αποφάσεις που με βάση αυτό ήταν παράνομες.

Βέβαια, δεν περιμένουμε ποτέ τέτοιους είδους ευαισθησίες από πρόσωπα που συνεχίζουν να κυνηγούν την ουρά τους, κατασυκοφαντώντας το δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠ.ΠΟ.Α., γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως η «φάμπρικα» των μηνύσεων θα συνεχιστεί. Έτσι, για να τους διευκολύνουμε τους κάνουμε γνωστό πως το Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. το τελευταίο διάστημα έκανε και μία δαπάνη για την αγορά ειδών ατομικής προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία του κορονοϊού. Ως εκ τούτου μπορούν να καταθέσουν μηνύσεις και γι’ αυτό.

Περιμένουμε όμως, ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., από τον κ. Στρατή, στην επόμενη παρέμβαση του για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, να πει στους εργαζόμενους γιατί τους κατέστησε ομήρους και τους άφησε, με αποκλειστικά δική του ευθύνη, στον αέρα της εργασιακής ανασφάλειας. Αλλά ποιος έχασε το θάρρος και την ειλικρίνειά του για να τη βρει το «golden boy» του γραφείου του Πέτρου Κόκκαλη;

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.