Καλώς 'Ηλθατε

Ανακοίνωση - 15-05-2020

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 15/05/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ απαντά σε συκοφαντικές ανακοινώσεις παρατάξεων για θέματα του κλάδου των αρχαιοφυλάκων.»

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. γνωρίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., ούτε στο ελάχιστο, δεν επηρεάζεται από γκεμπελίστικες ανακοινώσεις παρατάξεων, οι οποίες βλέποντας ότι δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να πουν επιδίδονται σε ρεσιτάλ ψέματος και υποκρισίας. Ωστόσο, με βάση πλέον την απόφασή μας να απαντάμε σε όλες τις συκοφαντίες απ’ όπου και αν προέρχονται και οποιοδήποτε κλάδο και αν αφορούν, δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι τα τελευταία λιβελογραφήματα που φέρουν υπογραφές «ΑΡ.ΜΕ. Αρχαιοφυλάκων» και «Ε.Α.Κ».

Οι συντάκτες των συγκεκριμένων «κειμένων», ούτε λίγο ούτε πολύ, καυχώνται ότι δημοσιοποίησαν, αποφάσεις που «γνωρίζουν» ότι ελήφθησαν σε «σύσκεψη που συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥΠ, και οι υπεύθυνοι αρχιφύλακες των αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Πόλης Αθηνών». Δηλαδή, μας λένε ότι ενώ δεν ήταν παρόντες γνωρίζουν και τι ειπώθηκε και τι αποφάσεις πάρθηκαν. Η απάντηση μας προς τους ίδιους είναι πως: Τα όρια της γελοιότητας και του θράσους δοκιμάζονται καθημερινά σε αυτό το Υπουργείο και ορισμένοι-ες καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Στους συναδέλφους μας, για τα συμφέροντα των οποίων και μόνο αγωνιζόμαστε, τονίζουμε: Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. από την αρχή της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ενήργησε, με κάθε τρόπο και μέσο, για την προστασία του συνόλου των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα απτό και μετρήσιμο απ’ όλους εσάς. Κατά δεύτερον ξεκαθαρίζουμε πως όπως δώσαμε μάχη για να κλείσουν έγκαιρα Μουσεία και Αρχ. Χώροι, έτσι τώρα δίνουμε τη μάχη για να ανοίξουν. Πάντα όμως με βασικό γνώμονα την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Επίσης, ενημερώνουμε τους συναδέλφους αρχαιοφύλακες , απαντώντας ταυτόχρονα και στις άναρθρες «λασπογραφίες» των γνωστών και μη εξαιρετέων παρατάξεων, πως η Ομοσπονδία απαίτησε και πέτυχε να προχωρήσει αμέσως ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ ενεργήσαμε και για την παράταση της σύμβασης των υπηρετούντων Ι.Δ.Ο.Χ κατά δύο μήνες. Γιατί για εμάς αφενός είναι χρήσιμη η παρουσία των εργαζομένων και αφετέρου γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους το να έχουν μισθό για δύο επιπλέον μήνες μέσα σε συνθήκες κρίσης.

Η επιστροφή στην κανονικότητα για το ΥΠ.ΠΟ.Α θα συνεχιστεί ομαλά και το δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράζεται από την Ομοσπονδία είναι παρόν διασφαλίζοντας με πράξεις και συνέπεια τα δικαιώματα των συναδέλφων. Έτσι όπως παρόν ήταν πάντα, κάθε ώρα και στιγμή. Άλλοι ήταν κρυμμένοι, χωμένοι στα λαγούμια τους, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας. Είναι αυτοί που τώρα, με την κατάσταση να ομαλοποιείται, άρχισαν να φορούν την πολεμική στολή έτοιμοι να δώσουν τις άσφαιρες «μάχες». Όπως εξάλλου συνήθιζαν όλο το διάστημα που παροικούσαν στον 5ο όροφος της Μπουμπουλίνας και στα γραφεία του αγαπημένου τους «υφυπουργάκου».

Εν κατακλείδι, πληροφορούμε το «Λούμπεν συνδικαλιστικό προλεταριάτο» που δεν αντέχει το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός εξουσίας και δυστυχώς δεν παύει, έστω και τώρα, να κρίνει εξ’ ίδιων τα αλλότρια πως ο καιρός που αφήναμε τη σπέκουλα να πέσει κάτω έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τους πληροφορούμε τέλος ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν πλέον πολύ καλά ποιος είναι ποιος και τι έκανε τόσο στο παρελθόν απώτερο και πρόσφατο. Οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται και στηρίζουν αυτούς που τιμούν την εμπιστοσύνη τους και όχι αυτούς που την κουρελιάζουν.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.