Καλώς 'Ηλθατε

Τοποθέτηση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ σχετικά με τις κατασκηνώσεις

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 04/08/2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες/οι

Η  Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ επικοινωνώντας μαζί σας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με την πορεία του θέματος των κατασκηνώσεων.

Από νωρίς και μετά από σχετική έρευνα που είχαμε διεξάγει, διαπιστώσαμε  την καθυστέρηση που υπήρχε στην οργάνωση της σχετικής διαδικασίας από το αρμόδιο Τμήμα του Παιδικού Σταθμού. Στο τμήμα αυτό προΐστατο έως πριν λίγο καιρό εκλεκτό μέλος της ΕΑΚ, η κα Κουτσή, η οποία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο ώστε να υπάρξει κάποια πρόοδος για το θέμα.

Όταν έληξε το θέμα της πρώτης φάσης του κορονοϊού και δρομολογήθηκε το άνοιγμα των κατασκηνώσεων, η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ανέλαβε την πρωτοβουλία να συλλέξει -σε πρώτο επίπεδο- την εκδήλωση ενδιαφέροντος των γονέων-συναδέλφων μας, που επιθυμούσαν να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση. Αυτό έγινε διότι γνωρίζαμε καλά πως το Ταμείο Αλληλοβοήθειας δε θα μπορούσε φέτος να χρηματοδοτήσει το κόστος των κατασκηνώσεων, λόγω του καθεστώτος εκκαθάρισης στο οποίο βρίσκεται.

Τονίζουμε κατηγορηματικά τα εξής:

α) Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ανάρτησε την πρωτοβουλία της αυτή στο site που διαθέτει, το απέστειλε σε όλα τα Υπηρεσιακά mails και σε όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις είχε. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και πολυπληθής  από τους συναδέλφους και ουδείς εκδήλωσε το παραμικρό παράπονο για  τη μη ενημέρωσή του. Ας μην παραποιούν την αλήθεια οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ανακοινωσάκηδες.

β) Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ δεν προέβη σε ουδεμία συνεννόηση με ιδιοκτήτες κατασκηνώσεων σχετικά με την πληρωμή ή όχι της κατασκηνωτικής περιόδου. Η πρωτοβουλία για την πληρωμή ή την παροχή πίστωσης στους συναδέλφους ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους ιδιοκτήτες των κατασκηνώσεων.

Την ώρα που σχεδόν καθημερινά, στελέχη της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ βρίσκονται στα κεντρικά του ΥΠΠΟΑ προσπαθώντας σε επαφές με την Πολιτική Ηγεσία και την Υπαλληλική ιεραρχία για την επίλυση του ζητήματος το συντομότερο και με ομαλό τρόπο, κάποιοι -οι οποίοι ανήκουν στους γνωστούς μηχανισμούς παραγωγής και εκτόξευσης λάσπης- από τα γραφεία τους, βγάζουν ανακοινώσεις και κατηγορούν με τον προσφιλή τους τρόπο την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ως υπεύθυνη για όλα τα δεινά  και φυσικά για τις κατασκηνώσεις κατασκευάζοντας –όπως συνηθίζουν- αόρατους εχθρούς και σενάρια διασπάθισης χρήματος .

Μας δημιουργούνται σε αυτήν την περίοδο ερωτηματικά. Τα «παιδιά της γκρούπας» για μια ακόμη φορά λησμονούν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είτε από νομοθεσία, είτε από το πως λειτουργεί το Δημόσιο. Δεν τους βλέπουμε να επισημαίνουν (γιατί άραγε;) για το ποιος ευθύνεται για τη μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα των κατασκηνώσεων. Τι έκανε τόσο καιρό η  «εκλεκτή τους» αρμόδια τμηματάρχης; Η απραξία και η αναμονή μηνών είναι δράση; Το επίδομα θέσης εισπράττονταν κανονικά όμως…

Γιατί η αρμόδια Γενική Διευθύντρια κα Χατζηκοκολάκη κρατούσε στο συρτάρι του γραφείου της την σχετική ΚΥΑ και δεν την προωθούσε προς υπογραφή; Γιατί συνέστηνε να μην ασχοληθούν με τις κατασκηνώσεις; Δε θα αποδοθούν επιτέλους ευθύνες;

Εκεί λοιπόν που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι. Ο κοινωνικός μισθός τον οποίο εμείς κερδίσαμε εις όφελος των συναδέλφων μας, κόντεψε κυριολεκτικά να τιναχθεί στον αέρα με πράξεις και παραλείψεις κάποιων οι οποίοι είναι μέλη συγκεκριμένων  παρατάξεων και που έρχονται τώρα χωρίς καμία ντροπή λασπολογούν και μας κουνούν το δάκτυλο

Συναδέλφισσες/οι

Τονίζουμε πως την αρμοδιότητα για την αποπληρωμή του κόστους των κατασκηνώσεων έχει το Τμήμα του Παιδικού Σταθμού το οποίο με την νέα του Προϊσταμένη θα τρέξει την όλη διαδικασία.

Ματαιοπονούν λοιπόν οι Γκεμπελίσκοι  που αναφέρονται σε διαχείριση χρημάτων και για πάρτι με «δημόσιο χρήμα» από άλλους… εκτός αν αναφέρονται στην περίοδο του αγαπημένου τους «Υφυπουργάκου»

Εμείς, αντίθετα από αυτούς,  αταλάντευτα θα αγωνιζόμαστε σε  αυτές  τις δύσκολες περιόδους να μην περικόπτονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ