logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους. Απαντάμε στους θλιβερούς συκοφάντες»

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ως Ε.Ε της ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ με γνώμονα την προστασία των συναδέλφων μας και της Δημόσιας Υγείας σας ενημερώνουμε άμεσα και έγκυρα σχετικά με τα κρούσματα του COVID-19 στις Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η αντιμετώπιση των όποιων κρουσμάτων γίνεται σε άμεση ενημέρωση και συνεννόηση με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη ως Επικεφαλής της Πολιτικής Ηγεσίας στο ΥΠ.ΠΟ.Α , τον κ. Εμ. Αντωνόπουλο Υπηρεσιακό Γραμματέα ως επικεφαλής της Υπηρεσιακής Ιεραρχίας, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας και την Ιατρό του Υπουργείου.

Ουδέποτε υπήρξε από πλευράς της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και ειδικά από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, προσπάθεια απόκρυψης ή εξωραϊσμού της κατάστασης για οποιοδήποτε κρούσμα. Αντίθετα θεωρείται χρέος μας να δημοσιοποιούμε όποιο κρούσμα πέφτει στην αντίληψή μας, να ζητούμε την ενεργοποίηση των σχετικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και τη λήψη προληπτικών μέτρων όπως απολυμάνσεις , την ενεργοποίηση των δειγματοληψιών και σε όλες τις περιπτώσεις πολύ πιο πάνω από τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Και ενώ γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια με κατάπληξη ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη συκοφαντικών σχολίων από τους ίδιους κύκλους που προ 2 εβδομάδων, σε γνωστή ομάδα στο Facebook, διέδιδαν ψευδώς ότι υπήρχε κρούσμα στο πρωτόκολλο του ΥΠ.ΠΟ.Α .. και μετά την αντίδραση των συναδέλφων που εργάζονται εκεί κατέβασαν την ανάρτηση άρον –άρον. Αυτή τη φορά, με τα σχόλια τους ισχυρίζονται λίγο ή πολύ ότι υπάρχει απόκρυψη του αριθμού κρουσμάτων του COVID-19 στο ΥΠ.ΠΟ.Α και αναρωτιούνται για την δράση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ στην όλη διαδικασία αντιμετώπισης αυτών. Στη συνέχεια μπήκαν στο παιχνίδι και ρεπορτάζ γνωστών sites, που υπογράφουν δημοσιογράφοι «γνωστοί και οργανωμένοι» ενώ τελευταία ακολούθησαν ανακοινώσεις πρωτοβαθμίου συλλόγου καθώς και συνδικαλιστικής παράταξης.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να πούμε ευθαρσώς ότι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Δεν περιμέναμε ποτέ τα γνωστά παπαγαλάκια να φτάσουν έως τον πάτο του βούρκου και της λάσπης. Ξέραμε ότι οποιαδήποτε δράση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ τους ενοχλεί, αλλά δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε ότι θα φτάσουν έως το επίπεδο της καλλιέργειας πανικού ανάμεσα στους εργαζόμενους, διαπράττοντας το σοβαρό ποινικό αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για μικροκομματικούς και μικροπαραταξιακούς λόγους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εμείς δε θα πέσουμε στο χαμηλότατο επίπεδο αυτών που ανατριχιάζουν με τις δραστηριότητες του Οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Δε θα προβούμε στην πληρωμή φίλων μας δικηγόρων όπως αυτοί κάνουν στον Ενιαίο Σύλλογο για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους πρωταιτίους, για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την καλλιέργεια πανικού, τους αφήνουμε στην κρίση σας που είναι δίκαιη και αμείλικτη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να τηρείτε τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, να έχετε αυξημένη την αίσθηση της ατομικής ευθύνης και να κλείνετε τα αυτιά σας σε αυτούς που μάταια προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα πανικού και αμφισβήτησης στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως εμείς θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη και σταθερή πορεία μας. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας, έτσι όπως εμείς αλλά και εσείς ξέρετε ότι , άμεσα και ειλικρινά σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη θετική ή αρνητική.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ