logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 02/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων για το έργο στην Ακρόπολη. Καταγγέλλουμε τον φαρισαϊσμό των γνωστών κύκλων.»

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους που εργάζονται σε Ε.Σ.Μ.Α και Υ.Σ.Μ.Α. και οι οποίοι βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο γνωστών παραομάδων και παραμάγαζων που δρουν, εδώ και χρόνια, εντός και πέριξ του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η τελευταία επίθεση στους συναδέλφους -και στον πρόσωπο αυτών συνολικά στο ΥΠ.ΠΟ.Α.- έγινε με αφορμή την εκτέλεση του επιβεβλημένου έργου των νέων διαστρώσεων στην Ακρόπολη. Πρόκειται για ένα έργο απολύτως τεκμηριωμένο, που βελτιώνει σε μέγιστο βαθμό την κίνηση των Α.Μ.Ε.Α στο χώρο του Ιερού Βράχου και ταυτόχρονα προστατεύει τα θεμέλια των μνημείων, όπως έκανε σαφές και με επιστολή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, ακαδημαϊκός, καθηγητής Αρχιτεκτονικής, κ. Μανόλης Κορρές.

Βέβαια, ακόμη και η επιστολή του κ. Κορρέ δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει «τα παιδιά της γκρούπας» και τους ομοτράπεζους τους από το να επιτεθούν με χυδαία διασπορά fake news στο έργο, χρησιμοποιώντας τσιτάτα όπως «τσιμεντάρουν την Ακρόπολη». Προφανής τους στόχος το να «κερδίσουν» πρόσκαιρα εντυπώσεις, επιτιθέμενοι σε θεσμικά όργανα όπως το ΚΑΣ και η ΕΣΜΑ, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια μέρους της κοινής γνώμης για τις διαδικασίες με βάση τις οποίες αποφασίζονται και εκτελούνται τέτοιου είδους έργα στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το γενικευμένο κλίμα κούρασης και έλλειψης ενημέρωσης που διέπει κομμάτι του ενεργού πληθυσμού λόγω και της πανδημίας, μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τους απλούς πολίτες που επιτέθηκαν, μέσω social media, για όσους όμως κινούνται μέσα στο κύκλο του ΥΠ.ΠΟ.Α. η επίθεση προς το συγκεκριμένο έργο είναι φαρισαϊσμός.-

Αποτελεί μνημείο υποκρισίας να το παίζουν προστάτες των μνημείων αυτοί που τα θυμούνται μόνο όταν τα εργαλειοποιούν. Αποτελεί χυδαιότητα να δέχονται επιθέσεις επιστήμονες και συνάδελφοι που έχουν λαμπρή πορεία δεκαετιών στην υπηρεσία μόνο και μόνο για να παίξουν κάποιοι υποκριτές τα παιχνίδια τους.

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. εκφράζουμε για άλλη μία φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας και τους συγχαίρουμε για το έργο τους που είναι επ’ ωφελεία των μνημείων, της χώρας και του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.