logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 16/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ τιμά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου»

Η 47η Επέτειος από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα μας, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο, στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, αυτή τη στιγμή, είμαστε σε πόλεμο για την υγεία και τις ζωές μας, έχοντας απέναντί μας όχι τις ερπύστριες των τανκς της χούντας των συνταγματαρχών αλλά τη φονική επίθεση του ιού.

Το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει το μήνυμα του Αγώνα του Πολυτεχνείου, μήτε θολώνει τη μνήμη της θυσίας των αγωνιστών. Εξάλλου, τη θυσία των νεκρών του Πολυτεχνείου οφείλουμε να τη θυμόμαστε και να την τιμούμε καθημερινά με τη στάση και τη συμπεριφορά μας, προασπίζοντας τα δικαιώματα της ελευθερίας και της εργασίας, παλεύοντας για καλύτερη παιδεία και υγεία, προστατεύοντας διαρκώς τη δημοκρατία απ’ όσους εντέχνως την επιβουλεύονται.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. τιμά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου με σεβασμό προς τους νεκρούς, με πίστη στο πνεύμα του αγώνα τους και ξεκάθαρη στάση απέναντι σε αυτούς που προτάσσουν τη διχόνοια και τη μισαλλοδοξία . Το Πολυτεχνείο Ζει, αποτελεί το φάρο για τους αγώνες μας και δεν επιτρέπουμε να οικειοποιείται από κανέναν οπορτουνιστή!

Ως Ομοσπονδία θα τιμήσουμε την 47η Επέτειο της Εξέγερσης, με κατάθεση στεφανιού, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή δεν θα συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση/διαδήλωση απ’ όπου και αν αυτή διοργανώνεται. Δεν παίζουμε με τη φωτιά, δεν νομιμοποιούμε το διχασμό και την πόλωση.

 Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ