Τα Νέα μας

Δελτίο Τύπου - Μουσική Διαμαρτυρία 8 Μάη

logo-poeyppo-pospert

 

Αθήνα, 09/05/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση μουσικής διαμαρτυρίας, ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης που πλήττουν τους εργαζόμενους που συνδιοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες του Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.) και της ΕΡΤ (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) την Κυριακή 8 Μάη στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου – Έλληνες & ξένοι - που συμμετείχε μαζί με τους εργαζόμενους στη διαμαρτυρία κατά του μνημονίου που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο χώρο του πολιτισμού και της ενημέρωσης και πλήττει τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ. κος Γιάννης Τσακοπιάκος τόνισε την ανάγκη για πανευρωπαϊκή συμπόρευση των εργαζομένων, προκειμένου ο πολιτισμός και η ενημέρωση να υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών και όχι των αγορών.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. κος Παναγιώτης Καλφαγιάννης υπογράμμισε το βασικό ρόλο που διαδραματίζει ο πολιτισμός στη σύγχρονη κοινωνία και την ανάγκη η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της υπηρετώντας τον πλουραλισμό, την ενημέρωση και τον πολιτισμό προς όφελος των πολιτών.

Στη συνέχεια οι Ορχήστρες που συμμετείχαν στην εκδήλωση μάγεψαν τους παρευρισκόμενους με μουσικές νότες και έργα μεγάλων συνθετών.

Τις Ορχήστρες διηύθυναν οι κ.κ. :

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΙΑΣΑΣ
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΡΤ ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΤ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΡΤ           (ΣΟΛΙΣΤ) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι εθελοντικά βοήθησαν στο εγχείρημα αυτό, ιδιαίτερα οι μαέστροι, ο σολίστ, οι μουσικοί, οι χορωδοί και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της μουσικής διαμαρτυρίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε άριστα ο δημοσιογράφος και συνάδελφός μας κος Γιώργος Αμυράς.

Στο τέλος όλος ο κόσμος τραγούδησε μαζί με την Ο.Σ.Μ., προκαλώντας συγκίνηση, απαιτώντας την επανάληψή της.
Πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή απ΄ όλους.

Επομένως τα καλύτερα έρχονται…

Η Ε. Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.               Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Δείτε Φωτό - Βίντεο από την εκδήλωση