logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 06/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κ. Κ. Τζαβάρας, παρέδωσε στην Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. την επίσημη πρόταση αναδιοργάνωσης του Υπουργείου μας, όπως προτάθηκε από την Ομάδα Υποστήριξης Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το επίσημο σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα για το Υπουργείου Πολιτισμού.
Στο σχέδιο, εκτός των άλλων, δεν γίνεται ξεκάθαρη η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και του έργου του ΥΠ.ΠΟ. Τα γεγονότα αυτά έρχονται σε πλήρη ανακολουθία και διαψεύδουν τις περί του αντιθέτου θέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ, η οποία κατηγορηματικά μας διαβεβαίωνε για την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο που εντέλει επισημοποιήθηκε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., μαζί με τους προέδρους των μεγάλων πρωτοβάθμιων Σωματείων, συνεδρίασε εκτάκτως και αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση ομόφωνα αποφασίστηκε η άμεση αντίδραση μας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, προκηρύσσουμε 4ωρη Στάση Εργασίας (από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου) των Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην είσοδο του ΥΠ.ΠΟ. Στη συνέχεια αφού πραγματοποιηθεί ενημέρωση των συναδέλφων για όλες τις εξελίξεις, θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όσο και στην αντίστοιχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού αγωνιζόμαστε:

  • Για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.
  • Για την αυτοτέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και του έργου του.
  • Για τη διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε μέχρι τέλους, ώστε το σχέδιο διάλυσης του ΥΠ.ΠΟ. να μείνει στα χαρτιά αυτών που το εμπνεύστηκαν.
Το σχέδιο οργανισμού έχει αναρτηθεί ΕΔΩ, σε χαμηλή ανάλυση καθώς τα σχετικά κείμενα μας παραδόθηκαν με τη μορφή φωτοαντιγράφου και όχι ψηφιακά,

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.