logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 25/06/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: «ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ»

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., από την πρώτη στιγμή, που ανακοινώθηκε η συγχώνευση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Υπουργείο Παιδείας, έθεσε, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου το Σεπτέμβριο του 2012, ως στρατηγικό στόχο την επανασύσταση του ΥΠ.ΠΟ. Ένας στόχος που επιτεύχθηκε μετά από συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Συνδέσαμε εξαρχής τα ζητήματα των εργαζομένων όπως ο νέος Οργανισμός με την ανάγκη επανασύστασης του Υπουργείου γιατί πιστεύουμε ότι η συνένωση δημιουργούσε ούτως ή άλλως μια περαιτέρω μείωση και συρρίκνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και των έργων του.

Έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων προκρίναμε στις διεκδικήσεις μας με τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών και της πολιτικής ηγεσίας την αυτονόμηση και ισχυροποίηση του ρόλου του Υπουργείου, τη διασφάλιση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και του αντικειμένου απασχόλησης των εργαζομένων, την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, την αξιοποίηση του ειδικευμένου προσωπικού στα έργα με αυτεπιστασία, τη λειτουργία και ισχυροποίηση του ΤΑΠΑ.

Η απόφαση για την επανασύσταση του Υπουργείου δικαιώνει αυτή την επιλογή και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επανεξέταση του αναπτυξιακού ρόλου του Υπουργείου, κάτι που υποστηρίζουμε ως εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα.

Με ζητούμενο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας οι οποίες στοχοποιούνται μέσω του νέου Οργανισμού με τη δημιουργία πλασματικού πλεονάζοντος προσωπικού με το μέτρο της διαθεσιμότητας, των αξιολογήσεων, της αυθαίρετης μετακίνησης και του νέου πειθαρχικού δικαίου, συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα αφετηρία και νέα δεδομένα με την αυτονόμηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει το διάλογο και την αγωνιστική συνδικαλιστική πίεση με τη νέα πολιτική ηγεσία διεκδικώντας την εφαρμογή ενός νέου λειτουργικού Οργανισμού που θα δίνει προοπτική και όραμα στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό.

Η θετική επιλογή της αυτονόμησης του ΥΠ.ΠΟ. μετά και την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα του 2012, αναδεικνύει ότι οι υπεύθυνες τεκμηριωμένες προτάσεις σε συνδυασμό με τις στοχευμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.