logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 07/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Συμμετοχή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ σε σύσκεψη του Κ.Κ.Ε.»

Σε μεγάλη σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που διοργάνωσε το Κ.Κ.Ε., την Πέμπτη 6 Μαρτίου, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. μαζί με συναδέλφους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το ΥΠ.ΠΟ.Α.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. ενημέρωσαν τους συνδικαλιστές σχετικά με τροπολογία που ετοιμάζουν ως κόμμα για την διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, η οποία αφορά χιλιάδες εργαζόμενους.

Τα στελέχη της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., στις τοποθετήσεις τους, εστιάσανε και αναπτύξανε και άλλες πτυχές του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενός νομοσχεδίου που επιχειρεί, μέσα από αντισυνταγματικές νομοθετικές παρεμβάσεις, να δημιουργήσει άλλη μια δεξαμενή απολύσεων στο Δημόσιο. Μάλιστα, επιχειρηματολογήσανε και για το γεγονός πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πέραν ότι οδηγούνται χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενοι στην ανεργία, επιβαρύνεται και ο κρατικός προϋπολογισμός, αφού η παραχώρηση δομών και δράσεων του Δημοσίου στου ιδιώτες κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. υλοποιώντας και παλαιότερη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών και ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις και τις απόψεις των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.