logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 06/11/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συνεχίζεται η Απεργία-Αποχή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και επανελέγχων »

Η Ομοσπονδία ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και ειδικότερα τους συναδέλφους, οι οποίοι μετά από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Υπουργού Πολιτισμού, Κων/νου Τασούλα ανέλαβαν θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο, πως  η Απεργία-Αποχή, από κάθε διαδικασία της προσχηματικής Αξιολόγησης στο Δημόσιο και του δήθεν «επανελέγχου» της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Μάλιστα, στις 30 Οκτωβρίου εστάλη από την Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. το σχετικό εξώδικο με το οποίο συνεχίζεται η Απεργία-Αποχή  και για όλο το μήνα Νοέμβριο.

Τονίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο Υπουργείο μας  η «αξιολόγηση» έχει αποτύχει χάρη στη μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων που αρνήθηκαν να αξιολογηθούν.  Επίσης  ο επιμερισμός για τουλάχιστον τα ¾ των συναδέλφων δεν έχει γίνει καθώς η  πρώην Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς αρνήθηκε να επιμερίσει. Με την αντίστασή μας, λοιπόν, έχουμε κατορθώσει να «καταργήσουμε» την προσχηματική αξιολόγηση, αλλά και τους δήθεν επανελέγχους της μετατροπής των συμβάσεων. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!

Ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αγωνιζόμαστε ώστε κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα να μη γίνει «βορά» στις ορέξεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά και ντόπιων συμφερόντων, έχει «επενδύσει» σε αξιολόγηση και επανελέγχους ώστε να συμπληρώσει τον αριθμό των απολύσεων που έχει συμφωνήσει.

Με τη συμμετοχή και την κοινή δράση, με την ενότητα μας και με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Σε αυτή τη μάχη δεν χωράνε… «απουσίες»!

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ