logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 19/08/2011
Α.Π.: 165

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

panselinos

Μια μαγευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότεροι από 15.000 πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Οι μουσικές δημιουργίες του Μίμη Πλέσσα, με τη συνοδεία της εκπληκτικής ορχήστρας του, κάτω από το φως του φεγγαριού, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά και ταξίδεψαν το κοινό με τραγούδια όπως «θα πιω απόψε το φεγγάρι», σε ένα χώρο ξεχωριστό για τη χώρα και τον πολιτισμό.

Οι εναπομείναντες Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, συνοδευόμενοι από τους ήχους της μουσικής παράστασης, κατέκλυσαν από νωρίς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στον πεζόδρομο και με ρομαντική διάθεση να χαρούν τη φεγγαρόφωτη βραδιά.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί το γκρίζο, η απαισιοδοξία και ο λαϊκισμός, τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν την Ελλάδα της ποιότητας, της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Μαρία Βλαζάκη.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. κ. Γιάννης Τσακοπιάκος, αναφέρθηκε στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και στην επίτευξη των δύο από τους τρεις μεγάλους οραματικούς στόχους που είχε για την Αθήνα, την ολοκλήρωση του Μουσείου της Ακρόπολης που αποτελεί ένα στολίδι για την Αθήνα και την ενοποίηση κατά μεγάλο μέρος των αρχαιολογικών χώρων της πόλης.

Απομένει σε όλους μας η συνεχής προσπάθεια για την επίτευξη του τρίτου μεγάλου στόχου που είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ευχαριστεί τον Δήμο Αθηναίων για την πολύτιμη συμβολή που είχε στην προετοιμασία της εκδήλωσης, τους δεκάδες συναδέλφους μας εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας στην Εφορεία Εναλίων για την ανιδιοτελή προσφορά τους, την Ε.Ρ.Τ. καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε. για την ανάδειξη και προβολή της μουσικής βραδιάς.

Επίσης η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ευχαριστεί τον χαρισματικό Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα για τη συμμετοχή του στην μουσική παράσταση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στην πολύ σημαντική προσφορά των αρχαιοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά, προκειμένου πάνω από ογδόντα Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα να παραμείνουν ανοιχτά προσφέροντας τη δυνατότητα στο κοινό να τα επισκεφτεί κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

Δείτε Φωτό από την εκδήλωση