logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 20/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, γιορτάζεται η Πανσέληνος του Αυγούστου. Σε περισσότερους από 100 Αρχαιολογικούς Χώρους, Μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό, στο πλαίσιο του «θεσμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου». Για το θεσμό αυτό, εδώ και χρόνια, φροντίζουμε οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό με προεξέχοντες τους συνάδελφους Αρχαιοφύλακες, οι οποίοι και φέτος προσφέρουν την εργασία τους για τις εκδηλώσεις της Πανσελήνου, ενώ εργάζονται και πέραν του 8ώρου, αλλά και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι που προστατεύουν και προετοιμάζουν τους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία, ώστε να μπορεί η Ελληνίδα, ο Έλληνας, καθώς και τα εκατομμύρια επισκεπτών της πατρίδας μας, να απολαμβάνουν τα μοναδικά μνημεία μας.

Αυτή είναι η προσφορά όλων εμάς που έχουμε ταχθεί να προστατεύουμε, να συντηρούμε και να αναδεικνύουμε τον Ελληνικό Πολιτισμό και για τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές της Τρόικα, όχι μόνο, δεν λύνει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΥΠ.ΠΟ.Α., αλλά στοχεύει να τα γιγαντώσει με τις απολύσεις συναδέλφων που προωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., το βράδυ της Τετάρτης 21 Αυγούστου, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από κοινού με τα σωματεία – μέλη μας, θα υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες που θα απολαύσουν την πανσέληνο συντροφιά με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες Ελλήνων και αλλοδαπών δημιουργών θα τους ενημερώσουμε για ό,τι συμβαίνει στο Υπουργείο Πολιτισμού, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αγωνία μας για το εάν θα μπορέσει να επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση στο μέλλον, εφόσον προχωρήσουν οι απολύσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στους επισκέπτες θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια για τις επιπτώσεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό από τις εκατοντάδες απολύσεις που επιβάλλονται από την Τρόϊκα και που υλοποιεί η κυβέρνηση.
Εκφράστε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, υπογράφοντας εδώ:
http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_Staff_Redutions_NOW_in_The_Hellenic_Ministry_of_Culture_and_Sports

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.