logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 22/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-Υ.Π.ΠΟ.) από την πρώτη στιγμή και σε όλους τους τόνους είχε κάνει σαφές ότι στέκεται εναντίον σε κάθε πολιτική ενέργεια που θα οδηγούσε έστω και έναν συνάδελφο στην ανεργία. Μάλιστα μαζί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κινηθήκαμε δικαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ομοσπονδία, όπως πράττει από καταβολής της, δεν περιορίστηκε σε ανέξοδες «κορώνες» αλλά σε πράξεις και ενέργειες που συνέτειναν πραγματικά προς την προάσπιση της εργασίας των συναδέλφων.

Η δράση και οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας είχαν απτό αποτέλεσμα και αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός του ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. δέχτηκε τις εισηγήσεις της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και απέστειλε ήδη επίσημο έγγραφο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο μας ζητά πάνω από 2000 θέσεις εργασίας από το πρόγραμμα κινητικότητας που εφαρμόζεται στο Δημόσιο.

Παράλληλα, παρά την ξεκάθαρη αντίδραση μας στις ενέργειες της κυβέρνησης, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., κινηθήκαμε άμεσα προκειμένου όσοι συνάδελφοι βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας να μπορούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους μέσω της κινητικότητας.

Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό εφόσον πετύχουμε την ειδική μοριοδότηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των συναδέλφων. Με αυτή τη λογική η ειδική μοριοδότηση για τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι κάτι πολύ παραπάνω από χρήσιμη.

Ειδικά τη στιγμή που συνδέεται και με το επίσημο αίτημα του Υπουργείου για την ανάγκη προσωπικού στις υπηρεσίες του.

Ως εκ τούτου αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη μεταστροφή της στάσης ορισμένων «κύκλων» οι οποίοι ενώ αρχικά αρνήθηκαν να συμπλεύσουν μαζί με την Ομοσπονδία στη δικαστική μάχη για την ακύρωση της διαθεσιμότητας, υποστηρίζοντας πως η δικαστική οδός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αγώνα, τώρα στρέφονται εναντίον κάθε προσπάθειας που έχει ως στόχο κανείς εργαζόμενος στο ΥΠ.ΠΟ.Α. να μην οδηγηθεί στην ανεργία.

Οι προσφυγές κατά της πρόσθετης ειδικής μοριοδότησης στους εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι ανατροπές σε βάρος των εργαζόμενων, κλείνοντας το δρόμο για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι τι κρύβεται πίσω από αυτές τις ενέργειες και πως μπορούν άνθρωποι που κατά τα άλλα έχουν ταχθεί να προασπίζουν τα συμφέροντα των συναδέλφων να ενεργούν ενάντια σε αυτά.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με σοβαρότητα και υπευθυνότητα επιδιώκει η μοριοδότηση να ισχύσει για τη φάση της κινητικότητας για εκείνους τους υπαλλήλους του ΥΠ.ΠΟ.Α που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και για το σύνολο της προϋπηρεσίας τους επειδή αντανακλά την ειδική εμπειρία τους στο πολιτιστικό αντικείμενο. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού να προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλα τα κλιμάκια και να γίνει αποδεκτό το αίτημα του ΥΠ.ΠΟ.Α για μεταφορά πλέον των 2000 υπαλλήλων που θα ενισχύσουν το ελλειμματικό προσωπικό και θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του Υπουργείου.

Καλούμε επίσης τους γνωστούς «κύκλους» που εξυπηρετώντας προφανώς μικροπολιτικά και μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα να πάψουν με τις ενέργειες τους να στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των συναδέλφων.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.