logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Άμεση αντιμετώπιση νέου κρούσματος κορονοϊού στο Βράχο της Ακρόπολης»

 

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. με υπευθυνότητα ενημερώνει το σύνολο των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., πως το απόγευμα της Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των τελευταίων τεσσάρων συναδέλφων, από το σύνολο των εργαζομένων σε ΥΣΜΑ και ΕΦΑΠΑ, που υπεβλήθησαν σε τεστ κορονοϊού.

Μια εκ των συναδέλφων διεγνώσθη θετική και αμέσως, με βάση τις εντολές και τις οδηγίες της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, κινητοποιήθηκε η 3μελής Επιτροπή αντιμετώπισης του κορονοϊού στο ΥΠ.ΠΟ.Α. που αποτελείται από τον υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Εμμανουήλ Αντωνόπουλο, την ιατρό εργασίας του ΥΠ.ΠΟ.Α., κ. Κατερίνα Γεωργίου και τον πρόεδρο της Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., κ. Γιάννη Τσακοπιάκο, ο οποίος συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ασφάλεια και Υγιεινή στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Επιτροπή, με την υποδειγματική συνεργασία της προϊσταμένης της ΕΦ.Α.Π.Α., κ. Ελένης Μπάνου και της αρχιφύλακα της Ακρόπολης, κ. Ελένης Φιλιππαίου, φρόντισε να γίνουν αμέσως οι ενδεδειγμένες απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας της συναδέλφου και ταυτόχρονα έπραξε τα δέοντα προκείμενου οι συνάδελφοι, οι οποίοι σε εργασιακό επίπεδο χαρακτηρίζονται ως άμεσες επαφές της, να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ. Και αυτό παρότι, όπως είναι γνωστό, τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους ήταν αρνητικά.

Να σημειωθεί επίσης πως σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία το συγκεκριμένο κρούσμα δεν είχε καμία σχέση με το αντίστοιχο της Δευτέρας 21/9. Η συνάδελφος από τη Δευτέρα δεν είχε πάει στην εργασία της, είναι ασυμπτωματική με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο και σε κάθε περίπτωση είναι ευτύχημα που διαγνώστηκε για την προστασία των υπολοίπων εργαζόμενων.

Ο ιερός χώρος του Βράχου της Ακρόπολης, που σηματοδοτεί πέραν και εκτός όλων των άλλων την εικόνα της πατρίδας μας σε όλη την οικουμένη, παραδίδεται κατόπιν των παραπάνω ενεργειών ασφαλής στους συναδέλφους και στους επισκέπτες από όλες τις χώρες του κόσμου.

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, με σκοπό την προστασία της υγείας του συνόλου των συναδέλφων, και στο πλαίσιο αυτό παρεμβαίνουμε άμεσα και δραστικά όπου έχει απαιτηθεί. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε για όσο διαρκέσει η πανδημία, έχοντας πάντα την αρωγή και την συμπαράσταση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία με τη στάση της και τις καθοριστικές ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων αποδεικνύει διαρκώς, πέρα από το υψηλό αίσθημα ευθύνης που την διέπει ως πολιτική προϊστάμενο και την ευαισθησία που τη χαρακτηρίζει ως άνθρωπο.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.