logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πανηγυρική Αθώωση του Γιάννη Τσακοπιάκου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. Κατέρρευσε η σκευωρία της ομάδας των συκοφαντών στο ΥΠ.ΠΟ.Α» 

Πέντε συνεδριάσεις (αριθμός ασυνήθιστος) και κάτι περισσότερο από ένα μήνα (!), χρειάστηκε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για να καταλήξει στην πανηγυρική ΑΘΩΩΣΗ του Γιάννη Τσακοπιάκου και των υπόλοιπων μελών Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Απόφαση με την οποία κατέρρευσε οριστικά η σκευωρία που είχαν στήσει με  μήνυσή τους τα μέλη  -της διορισμένης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας με επίδικο τη δήθεν «υφαρπαγή» βιβλίων πρωτοκόλλου του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. παρελθόντων ετών.

Οι συνάδελφοι που βρέθηκαν κατηγορούμενοι (αυτοί που είχαν την «ατυχία» να μετέχουν σε παλαιότερο Δ.Σ. με τον Γιάννη Τσακοπιάκο) λοιδορήθηκαν αισχρά από τον «συνεταιρισμό» της Ε.Α.Κ. και τους  «επαγγελματίες κομματικούς υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ», οι οποίοι μάλιστα είχαν κοινή παρουσία σε όλη τη δικαστική διαδικασία.

Οι συγκεκριμένοι, με την καθοδήγηση του γνωστού «σκηνοθέτη» του  έργου «Αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοηθείας», πρώην υφυπουργού Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, (ο οποίος εμφανίστηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των συναδέλφων), επιχείρησαν να στήσουν μία αμιγώς πολιτική δίκη με μοναδικό στόχο την καταδίκη του Γιάννη Τσακοπιάκου, ο οποίος εξ αρχής ήταν ο άνθρωπος-στόχος.

Κάθε άλλο παρά τυχαία, εξάλλου, μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή της πολιτικής αγωγής, απαρτιζόμενη από δύο πρώην Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τους κ.κ.  Κωνσταντίνο Κοσμάτο και Γεώργιο Σάρλη. Αμφότεροι, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να στοιχειοθετήσουν τις ανυπόστατες κατηγορίες!

Κατά τη… συνήθη πρακτική, δε,  επιστρατεύτηκαν και συγκεκριμένα Μέσα, τα οποία δε δίστασαν να προδικάσουν την καταδίκη του προέδρου της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., ενώ τη διάχυση των «ειδήσεων» στα social media είχαν αναλάβει η γνωστή «καρικατούρα» του ΥΠ.ΠΟ.Α. και ο «συνεργάτης» της.

Η ελληνική Δικαιοσύνη ωστόσο, παρά την ανηλεή προσπάθεια των κοινών συκοφαντών και των πατρόνων τους, στάθηκε  στο ύψος της. Δίκασε με βάση τα πραγματικά γεγονότα και τις ακλόνητες μαρτυρίες  Αθωώνοντας πανηγυρικά τον Γιάννη Τσακοπιάκο και όλα τα μέλη της Διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, κρίνοντας ως μοναδικό ένοχο τον τότε Διευθυντή.

Με την απόφασή αυτή, δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς, αυτούς που δίχως άλλο έχουν στήσει  ένα «σίριαλ» διαρκείας με δολοφονίες χαρακτήρων, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και  υφαρπαγή κατακτήσεων των εργαζομένων, πως η αλήθεια πάντα θα υπερισχύει.

Ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. έχουμε εκφράσει διαχρονικά -και όχι  a la carte- την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το κάναμε σε όλες τις εποχές -ακόμη και όταν όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα»- και δικαιωθήκαμε. Το κάναμε επειδή είχαμε μοναδικό όπλο την αλήθεια. Σε αντίθεση με τους συκοφάντες, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν σύντομα στο εδώλιο με σοβαρότατες κατηγορίες.

Σε κάθε περίπτωση,  η Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 καταγράφεται ως ημέρα Δικαίωσης, όχι μόνο των ανθρώπων που κατασυκοφαντήθηκαν τόσα χρόνια, αλλά και όλων των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α που συμπαραστάθηκαν ενεργά στους διωκόμενους συναδέλφους.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.