logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 08/01/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                        

Συναδέλφισσες/οι

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μονιμοποίησης των συναδέλφων μας με τα «ένδικα μέσα».

Το επιτυχές αυτό αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία ούτε χωρίς κόπο. Χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για ένα ζήτημα που στην αρχή φαινόταν ουτοπικό αλλά στη συνέχεια άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά χάρις τις άοκνες προσπάθειες μιας μερίδας εργαζομένων  (Από Υπηρεσίες της Αττικής κυρίως Ακρόπολη και ΒΧΜ) με συμπαραστάτη τους από την αρχή την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Το ζήτημα της πολύχρονης εργασιακής ομηρίας των συναδέλφων μας δεν είναι πρωτοφανές για το Υπουργείο Πολιτισμού. Το ζήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια όταν διεκδικούσαμε και εμείς ως συμβασιούχοι  τη μονιμοποίησή μας ,η οποία ήρθε τελικά με το ΠΔ164/2004.

Αυτή η πολύτιμη πείρα που αποκτήσαμε στο παρελθόν αποτέλεσε τη βάση για να μπορέσουμε να επιτύχουμε και το πρόσφατο θετικό αποτέλεσμα για τους συναδέλφους μας. Κατορθώσαμε να μετατρέψουμε το ζήτημά τους   σε αμιγές πολιτικό και συνδικαλιστικό. Προηγήθηκε η απόφαση του Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ όπου με συντριπτική πλειοψηφία (αυτό ας σημειωθεί για παρακάτω) μαζί με τις μόνιμες προσλήψεις ζητήθηκε από την Πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και η τακτοποίηση των συναδέλφων μας με τα ένδικα μέσα.

Το αίτημα αυτό πέρασε και στην νέα τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου η οποία με το νομικό της επιτελείο επεξεργάστηκε μία νομοθετική ρύθμιση (Ν.4440/2016 ,άρθρο 47)  η οποία πήγε στη Βουλή και ψηφίστηκε από ευρύτατη πλειοψηφία.

Από αυτή τη θέση οφείλουμε να τονίσουμε τη συμβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ  που αποδέχτηκε την ρύθμιση,με καθοριστική την συμβολή του Βουλευτή κ. Γιώργου Πάντζα, από την ΔΥ.ΣΥ. την υπεύθυνη Πολιτισμού  Χαρά Κεφαλίδου τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα,από Το ΚΚΕ τον Νίκο Σοφιανό και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, από το Ποτάμι τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Σπύρο Λυκούδη και την κοινοβουλευτική Ομάδα,από Την Ένωση Κεντρώων τον Πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη ,τους νομικούς του συμβούλους και την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τέλος από τους ΑΝΕΛ τον τ. Διευθυντή του Κόμματος κ. Θύμιο Δρόσο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα πρέπει να σημειώσουμε την σιωπηρή ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία έδωσε την σιωπηρή ανοχή της και δεν καταψήφισε την ρύθμιση.

Στην μάχη που δώσαμε πιστέψαμε λίγοι, τη νίκη όμως είδαμε να τη διεκδικούν πολλοί ορεγόμενοι ίσως την ψήφο των συναδέλφων. Όπως πάντοτε συμβαίνει άλλωστε. Συνάδελφοι οι οποίοι δεν κούνησαν κυριολεκτικά ούτε το μικρό τους δακτυλάκι για την επίτευξη του δίκαιου αγώνα των συναδέλφων μας, τώρα τους βλέπουμε να πανηγυρίζουν μαζί τους, χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη και κλείνοντάς τους το μάτι. ΟΙ Συναδέλφισσες και οι Συνάδελφοι των ενδίκων μέσων ξέρουν όμως πολύ καλά ποιοι στάθηκαν δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές και σε όλη την πορεία του Αγώνα τους. Γνωρίζουν ποιοι τους ενημέρωναν για κάθε εξέλιξη θετική ή αρνητική και μοιράζονταν την αγωνία τους.

Εμείς τους καλωσορίζουμε πραγματικά γιατί πιστέψαμε σε αυτούς και στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, θα είμαστε δίπλα τους και τώρα και σε ότι θέμα προκύψει ως εργαζόμενοι πλέον Αορίστου Χρόνου

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ θα συνεχίσει και την καινούργια χρονιά να μάχεται για την ολοκλήρωση και της διαδικασίας του διαγωνισμού για τους 200  Αρχαιοφύλακες καθώς και για τη στελέχωση του Υπουργείου σε Επιστημονικό, Εργατοτεχνικό, Φυλακτικό δυναμικό και βεβαίως σε προσωπικό για την καθαριότητα των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας μας. Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ έχει σαν μοναδικό της στόχο τον αγώνα για τα συμφέροντα και τα κεκτημένα των εργαζομένων, χωρίς να φείδεται χρόνου ,κόπου και προσπάθειας

 

η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.