ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΛΑΔΩΝ Δ.Ε.

Μπουμπουλίνας 20 - Τ.Κ. 106 81 - Αθήνα

Αθήνα, 27/09/2011

ANAKOINΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αν και ενημερωμένο για τις διαβεβαιώσεις που εξασφαλίστηκαν πρόσφατα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. σε συνάντησή της με εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την κάθετη αντίθεσή της στην απομάκρυνση προσωπικού, παρά τις δρομολογούμενες αλλαγές με συγχώνευση υπηρεσιών, με έκπληξη πληροφορήθηκε την εσπευσμένη αποστολή του αρ. πρωτ. 89064/14865/23-9-11 εγγράφου της Γεν. Δ/νσης Αρχ/των.

Το εν λόγω έγγραφο στάλθηκε την Παρασκευή (23/9) αργά το μεσημέρι προς τους προϊσταμένους όλων των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ. ζητώντας τους την κατεπείγουσα και μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας (Σαββάτου, 24/9) αποστολή στοιχείων για το προσωπικό που πλεονάζει σ’ αυτές και το οποίο μπορεί να μετακινηθεί, χωρίς να διευκρινίζεται όμως, ούτε το προς τα που ούτε και το κάτω από ποιο καθεστώς θα μετακινηθούν.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
γενικά θα πούμε πως, το γεγονός, ότι το ΥΠ.ΠΟ.Τ. αποτέλεσε τελευταία χώρο υποδοχής εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να καλύψει μ’ αυτούς μακροχρόνιες ελλείψεις και θέσεις και προσωπικό, από μόνο του αποδεικνύει πώς όχι μόνο πλεονάζον προσωπικό δεν υπάρχει σ’ αυτό, αλλά αντίθετα, πως χρειάζεται προσωπικό για να καλύψει όλες τις ανάγκες του.

Οι παλινωδίες δε της πολιτικής ηγεσίας, που από τη μια διαβεβαιώνει και από την άλλη φαίνεται να αναιρεί, κατευθύνοντας στην αποστολή εγγράφων τα οποία, βάσει του τρόπου και του χρόνου που στέλνονται, δηλ. πέραν του υπηρεσιακού ωραρίου, δημιουργούν απορίες και έντονη ανησυχία σε μας τους εργαζόμενους που καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με αρνητικές ειδήσεις για το εργασιακό μας μέλλον.

Συντασσόμενοι πλήρως με την άμεση αντίδραση της Π.Ο.Ε.- ΥΠ.ΠΟ. στην περιγραφείσα εξέλιξη, ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους πως ως πρωτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης του Κλάδου ΔΕ στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. δεν θα δεχτούμε κανενός είδους μεθόδευση που θα οδηγούσε τυχόν συναδέλφους μας σε οποιαδήποτε μορφή εργασιακής εφεδρείας, τη στιγμή που η καθημερινή πραγματικότητα για την υποστήριξη του σπουδαίου πυλώνα της εθνικής οικονομίας που λέγεται Πολιτισμός & Τουρισμός ζητεί επιτακτικά όχι λιγότερο, αλλά επιπλέον προσωπικό.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
το Δ.Σ του Συλλόγου μας αξιολογώντας μέρα με τη μέρα την κατάσταση μήπως και χρειαστεί, ακόμη και σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης να γίνει με κατεπείγουσα μορφή για την από κοινού λήψη αποφάσεων αντιμετώπισής της, σας καλούμε σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Πέτρος Μιχαηλίδης                                  Γιώργος Βλαντής