logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 10/04/2013
Αρ. Πρωτ. 115

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ «ΚΑΚΩΝ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ….
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛHΘΟΥΜΕ;»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την «επίσκεψη» που έκανε στις 9/4/2013 κλιμάκιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Υπουργείο μας για να εντοπίσει τους «κοπανατζήδες» και παραβατικούς υπαλλήλους. Η εντολή και απαίτηση της τρόικας και συγκυβέρνησης είναι σαφής και πιεστική και σκοπό έχει την εύρεση υποψηφίων προς απόλυση. Για το σκοπό αυτό επιδόθηκε στον εντοπισμό «κεφαλών» στο πλαίσιο της «αναβάθμισης» και «μεταρρύθμισης» του δημόσιου τομέα. Μάλιστα η ημέρα που επελέγη δημιουργεί πολλά ερωτήματα όταν ήταν γνωστό ότι ήταν σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων του κλάδου ΔΕ Διοικητικών.

Το κλιμάκιο που κόπτεται για τη τήρηση της νομιμότητας προφανώς ξέχασε να ελέγξει και να αξιολογήσει κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται συνάδελφοι σε πολλούς χώρους με ελλείψεις σε καθαριότητα, σε απαραίτητα είδη και χωρίς τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης, δεν ανακάλυψε και εκείνους που με προσωπικά έξοδα μετακινούνται για ανάγκες της υπηρεσίας και προσφέρουν με αυταπάρνηση και ζήλο την εργασία τους για το καλό του Υπουργείου μας και της πατρίδας.

Δηλώνουμε σε όλους κατηγορηματικά ότι δε θα υπερασπιστούμε με κανένα τρόπο τους αποκαλούμενους επίορκους για τους οποίους υπάρχει τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση καταδίκης. ΌΜΩΣ δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές και ενέργειες που προσβάλουν και ταπεινώνουν την προσωπικότητα και απαξιώνουν το ρόλο των εργαζομένων στο δημόσιο.

Καταγγέλλουμε με απόλυτη σαφήνεια την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που στόχο έχουν την άμβλυνση κάθε έννομης διαμαρτυρίας και συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες και απεργιακούς αγώνες, που αποτελεί και τον τελικό στόχο τους.

Δεν θα επιτρέψουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα την απαξίωση και διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών με το πρόσχημα της δήθεν μεταρρύθμισης και αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα.

Αντιδρούμε απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχισμού και εξευτελισμού του δημόσιου λειτουργήματος.

Παλεύουμε για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης μέσα από ουσιαστικό διάλογο απαλλαγμένο από πιέσεις και προαπαιτούμενα που σκοπό έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Πολιτισμού για το καλό του τόπου, για το καλό των πολιτών, και δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και εκφοβισμούς.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.