logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 15/04/2013
Αρ. Πρωτ: 124

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως είναι γνωστό ήδη, από τις 09/04/2013 κλιμάκιο ελεγκτών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται στο Υπουργείο μας ερευνώντας εάν υπάρχουν «κοπανατζήδες» και παραβατικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο της υλοποίησης εντολών για ανεύρεση «επίορκων» εδώ και τώρα.

Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος είχε ξεκάθαρο και μοναδικό στόχο τη συμπλήρωση του αριθμού των εργαζομένων που θα οδηγηθούν στην απόλυση, πραγματοποιήθηκε χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Εξάλλου, ως συνδικαλιστικό κίνημα στο Υπ.Πο., έχουμε ταχθεί υπέρ των ελέγχων αφού δε θέλουμε να υπάρχουν σκιές πουθενά.

Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση, ο έλεγχος απέδειξε ότι όλοι οι υπάλληλοι βρισκόντουσαν κανονικά στη θέση τους εκτελώντας την υπηρεσία τους. Το "σαφάρι" για την αναζήτηση νέων, δήθεν, επίορκων απέβη άκαρπο.

Όμως, το «κλιμάκιο» των ελεγκτών με νέες εντολές, ή από υπερβάλλοντα ζήλο, επανήλθε ζητώντας να ελέγξει επί τόπου αν είναι περασμένες κανονικά οι άδειες όλων των τύπων, οι απεργίες, οι μετακινήσεις και οι αποσπάσεις υπαλλήλων παρελθόντων μηνών.

Όλα αυτά έγιναν ενώ και ο τελευταίος υπάλληλος γνωρίζει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διοικητικού, χωρίς να χρειάζεται να αναστατώνεται για μέρες ένα ολόκληρο Υπουργείο στο οποίο έχει δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, διάλυσης των υπηρεσιών και διάχυσης αισθήματος ανασφάλειας, αναγορεύοντας έτσι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε Υπουργείο «Διοικητικής Απορρύθμισης».

Οι «πραιτοριανοί της Διοικητικής Απορρύθμισης» κατάφεραν να δημιουργήσουν, χωρίς λόγο, κλίμα τρομοκρατίας και διάλυσης των υπηρεσιών, τιμωρώντας τους εργαζόμενους γιατί δε βρήκαν νέους επίορκους προκειμένου να καλυφθεί το πλάνο απολύσεων.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., πραγματοποίησε, συνάντηση με το κλιμάκιο επιθεωρητών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη συνάντηση τέθηκε, από πλευράς Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. , το ζήτημα της συνεχούς παρουσίας του κλιμακίου στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, η οποία έχει δημιουργήσει κλίμα σύγχυσης και φοβίας στους συναδέλφους.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ζητήθηκε από τους ίδιους και τους προϊσταμένους τους να αποχωρήσουν από το χώρο και το Υπουργείο να τους αποστείλει τα στοιχεία που χρειάζονται υπηρεσιακώς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρα, όπου του τέθηκε το ζήτημα πως η συνεχής παρουσία του κλιμακίου δημιουργεί, μεταξύ όλων των άλλων, κλίμα αποδιοργάνωσης στους εργαζομένους. Ταυτόχρονα, στον Υπουργό τονίστηκε το γεγονός της δυσλειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος σήμανσης προσέλευσης, που λειτουργεί πιλοτικά και εμπεριέχει μη επεξεργασμένα στοιχεία εμφανίζοντας ψευδή εικόνα περί της παρουσία των συναδέλφων.

Ο κ. Τζαβάρας, από μέρους του, δεσμεύτηκε ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., πως κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να ελεγχτεί πειθαρχικά αν, προηγουμένως, δεν γίνει διασταύρωση φυσικών και ηλεκτρονικών στοιχείων προσέλευσης και αποχώρησης.

Όπως αποδεικνύεται σήμερα η επίμονη αναζήτηση «επίορκων» σκοπό είχε τη συμπλήρωση των 15.000 απολύσεων που συμφώνησε η τρικομματική κυβέρνηση μετά την απαίτηση της τρόικας, μία απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με συνεχείς δηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Συνεχίζουμε να είμαστε στις επάλξεις του αγώνα για να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία και για να ανατρέψουμε τις επιλογές διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.