logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 16/04/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου (12.30 έως τη λήξη του ωραρίου) που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή τις ανακοινώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης για αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η συγκυβέρνηση με τον συνεχή αποπροσανατολισμό και την προπαγάνδα που υιοθέτησε για την ατιμωρησία των «επίορκων» υπαλλήλων, προχωράει στη γενικευμένη στοχοποίηση των εργαζομένων και αποφασίζει απολύσεις, καταργώντας ουσιαστικά τη μονιμότητα και τις εγγυήσεις προστασίας που παρέχει το ίδιο το Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού δίνουμε τον αγώνα για την επανασύσταση του Υπουργείου μας και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Πολιτισμού, οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης αναζητούν τους συναδέλφους που θα συμπληρώσουν των αριθμό των απολύσεων.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως, ότι οι «επίορκοι» για τους οποίους υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση δεν έχουν θέση στο δημόσιο, όμως είμαστε αντίθετοι και δεν θα επιτρέψουμε την κατασκευή «επιόρκων» υπαλλήλων για να ικανοποιηθεί η απαίτηση της Τρόικας για 15.000 απολύσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην 3ωρη στάση εργασίας και συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ανατρέψουμε τις αποφάσεις των απολύσεων και της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών.

Η Στάση Εργασίας ισχύει και για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια, εφόσον με απόφαση των κατά τόπους Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διοργανωθούν αντίστοιχα Συλλαλητήρια.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.