logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 12/06/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. καταδικάζει την ακραία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης να κατεβάσει τους διακόπτες της Ε.Ρ.Τ., αφήνοντας τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και έδωσε αγώνες για την ελευθερία του λόγου, χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ ταυτόχρονα οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Αποφάσεις όπως αυτή δεν είναι δυνατόν να είναι απλή Υπουργική απόφαση. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το μόνο αρμόδιο για τέτοιες μεγάλες αποφάσεις.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκει στον ελληνικό λαό. Κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να το καταδικάζει σε αφανισμό.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι της Ε.Ρ.Τ., που σπιλώθηκαν χθες με τον χειρότερο τρόπο, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι εργαζόμενοι έμπειροι, εργατικοί και ικανοί, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και είχαν κατορθώσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ να προάγει την ενημέρωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα ψυχαγωγούσε τον ελληνικό λαό και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων της ΕΡΤ και ενώνει μαζί τους τη φωνή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση διάλυσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η κρίση της ελληνικής οικονομίας φορτώνεται για μία ακόμη φορά στις πλάτες του κόσμου της εργασίας. Η κρίση για μία ακόμη φορά χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τον πλουτισμό και την αύξηση της επιρροής όλων αυτών που άνοιξαν το δρόμο στην κρίση.

Η διασφάλιση της αντικειμενικής ενημέρωσης αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση του ελληνικού λαού και καμιά απόφαση δεν την καταργεί και δεν την ακυρώνει.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.