logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

 

Αθήνα, 18/4/2024

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
« Ενέργειες της Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ προς την Π.Ε.Υ.Φ.Α μετά το περιστατικό στη Νίσυρο»

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως ως Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ μόλις πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι αρχαιοφύλακας που εργάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου αντιμετωπίζει την ειδεχθή κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου αποστείλαμε έγγραφο προς την Πρόεδρο της Π.Ε.Υ.Φ.Α με το οποίο ζητάμε να προχωρήσει το Σωματείο στην αναστολή της συμμετοχής στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Για ενημέρωσή σας παραθέτουμε και το πλήρες κείμενο του εγγράφου μας.

 

Αθήνα, 18/4/2023

Αρ. Πρωτ: 1154

Προς: Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας Π.Ε.Υ.Φ.Α

κα. Γεωργία Στάρφα

Συναδέλφισσα Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε σήμερα, Πέμπτη 18 Απρίλιου 2024, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι αρχαιοφύλακας που εργάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείου Νισύρου αντιμετωπίζει την ειδεχθή κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

Μετά από την επαίσχυντη αυτή είδηση, ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ και με δεδομένο ότι οι ως γονείς και πολίτες είμαστε απολύτως ευαισθητοποιημένοι για αδικήματα, όπως αυτό για το οποίο κατηγορείται ο προαναφερόμενος αρχαιοφύλακας, θεωρούμε αυτονόητο ότι, εφόσον υπάρχει επίσημη καταγγελία, θα προχωρήσετε στην αναστολή της συμμετοχής του στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Σωματείου σας, έως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Γνωρίζοντας και τη δική σας ευαισθησία ως Προέδρου της Π.Ε.Υ.Φ.Α είμαστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ